Egészség- és sportnap középiskolásoknak

660
Fotó: Haraszti Gábor

Szerdán az Acsády, csütörtökön a Mező diákjai látogattak el a Pápai Sport Centrumba, ahol az egészség- és sportnap keretében ismerkedhettek meg az intézmény részeivel, több sportágban kipróbálhatták magukat emellett egészségfelmérő vizsgálaton és előadáson vehettek részt.

Szabadkai Verita, a Pápai Sport Nonprofit Kft. szakmai vezetője a rendezvény céljával kapcsolatban azt mondta, szeretnék, hogy a túlzásba vitt képernyős tevékenységeket ellensúlyozzák, ezzel párhuzamosan alternatívaként többfajta mozgásformát kínáljanak a fiataloknak.

– Célunk az iskolai kereteken kívüli egészségnevelés és szemléletformálás, ezt elősegítendő egy komplex egészségnevelő programok állítottunk össze a középiskolásoknak, melynek része az előadás, a testmozgás, egy testösszetétel-mérés és tanácsadás – tudtuk meg a szakmai vezetőtől. – Szerdán a Pápai SZC Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola, csütörtökön a Kisalföldi AC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium két osztálya látogatott meg minket, az őszi szünet után pedig a Pápai Református Kollégium Gimnázium diákjait várjuk. Nem titkolt szándékunk, hogy megszólítsuk azokat a tanulókat, akik sem iskolai, sem családi, sem egyesületi szinten nem sportolnak, emellett szeretnénk minél szélesebb körben megismertetni a létesítményünket, ezen a két alkalmon több olyan diákkal is találkoztam, akik ezt megelőzően még soha nem jártak nálunk.

A tanulókat a sportolási lehetőségek mellett a farkasgyepűi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai, Lautner Judit és Dézsenyi Szilvia is várták, akiknek köszönhetően a résztvevők egy testösszetétel-elemző mérőkészüléken kaphattak információkat egészségügyi adataikról, a kiértékelt eredményekhez egyéni szaktanácsadás is párosult.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!