Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Hetvenéves az öreghegyi kápolna

Babos Petra | 2020.10.18.

A Szent Anna-plébánia ma tartotta az öreghegyi Szűz Mária Isten anyja kápolna búcsúmiséjét. Az ünnepi program keretében áldották meg a villamosított harangot és a felújított kőkeresztet. Az imahelyet 1950 októberében szentelték fel a Szűzanya tiszteletére. A kápolna festményeit Nemcsics Antal készítette el, de idővel az oltár- és stációképeket lemeszelték, majd 1999-ben, az ötvenedik évforduló előtt újrafestette az alkotásokat. 

– A búcsúkor hálát adunk templomunk védőszentjének, Szűz Máriának, akit úgy tisztelünk, mint Isten anyát.

A szentmise végén megáldotta Salgó Ferenc a kápolna közelében található felújított kőkeresztet, ami Francsics Ferenc keze munkáját dicséri.

– A harang hívó szava mindig az imára szólít, a jó Istenre gondolunk, ő a mi legnagyobb támaszunk, alkotónk, teremtőnk, s üdvözítőnk. A földi életünk átmeneti, az örök otthonunk Istennél lesz. Amíg templomok vannak és lesznek, azok figyelmeztetnek minket Isten szeretetére, a közösségre. Ez nagy lelki segítség. A hívó szó, az ima összefog minket, s egységben tart. Erre szükség van a mai világban. Ezt abból is tapasztaljuk, hogy bármibe belefogunk, azonnal támogató segítséget kapunk, ez minket reménnyel tölt el – mondta Salgó Ferenc, aki hozzátette, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyik pályázata a templomok külső felújítására irányul. Szeretnék, ha az öreghegyi kápolna ennek keretében kívülről megújulhatna  a jövő évi búcsúünnepre.

Az atya minden jótevőnek háláját és köszönetét fejezte ki, akik hozzájárultak a villamosításhoz és kőkereszt rendbetételéhez.

A villamosított harang nemcsak a szentmisék előtt hívogatja a híveket, hanem a reggel, délben és este is megkondul. A villamosítás a hívek adományainak köszönhetően valósulhatott meg, 135.000 forintból.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: