Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Országos angol nyelvi Ki mit tud? a Petőfiben

Babos Petra | 2021.10.22.

Tavalyelőtt hagyományteremtő szándékkal szervezte meg a Petőfi Sándor Gimnázium a HBS Festet, vagyis a két tannyelvű iskolák angol nyelvi Ki mit tud?-ját.

Csikós Borbála, a program szervezője a Médiacentrumnak elmondta, másodszor szervezték meg az országos programot, ahol a versenyzők szólóének, kamara és vers/próza kategóriában mérték össze tudásukat.

– A Ki mit tud?-ra a résztvevők angol nyelvű produkcióikkal jelentkezhettek. Örülünk, hogy az ország számos pontjáról érkeztek versenyzők, például Szekszárdról, Balassagyarmatról, Ajkáról, Balatonalmádiból és Székesfehérvárról a pápai Refi, Türr- és Petőfi-gimnáziumon kívül. Az idén nemcsak a két tannyelvű iskolák jelentkezését vártuk, hanem meghívtunk olyan intézményeket is, ahol nyelvi előkészítő évfolyam is működik – emelte ki Csikós Borbála.

– Az idei verseny témája a 60-as, 70-es és 80-as évek. A diákok ezen korszakhoz illően be is öltöztek, a petőfisek egy rövid megnyitóműsorral készültek, melyben II. Erzsébet királynő köszöntötte a megjelenteket, majd J. F. Kennedy is szólt a szép számban egybegyűltekhez, de mivel őt megölték, így Nixon nyitotta meg a rendezvényt – tudtuk meg a szervezőtől, aki elárulta, a verseny ötletét az adta, hogy általában nyelvvizsgajellegű, tesztkitöltős versenyeken vesznek részt a diákok, ám ez a megmérettetés egyedülálló az országban. Nehéz a tanulókat megszólítani, ám a szervezők szerint látványos műsort állítottak össze.

Csikós Borbála köszönetet mondott a rendezvény támogatóinak, szponzorainak, akiknek köszönhetően a diákok többek közt könyvekkel, koncertjegyekkel gazdagodhattak.

Hunyadi-Nagy Sára petőfis diák elmondta, szerinte ez a program nagyon jó kezdeményezés. A verseny egy kicsit az amerikai Ki mit tud?-ra emlékeztet, ahol mindenki megmérettethette magát abban, amiben a legjobb.

Erdélyi-Fodor Máriától, a szekszárdi I. Béla Gimnázium angoltanárától, az idegen nyelvi munkaközösség-vezetőjétől megtudtuk, először jártak a versenyen, ahol nagyon jól érezték magukat. Jó ötletnek tartja, hogy van egy olyan országos verseny, ahol nem nyelvtani feladatokat kell a tanulóknak megoldaniuk.

A rendezvényt dr. Szentgyörgyi Szilárd, a Pannon Egyetem Angol-Amerikai Intézete vezetőjének előadása színesítette, aki a félreértett dalszövegekről beszélt a diákoknak.

A zsűriben helyet foglalt Marton Lívia regényíró, tankönyvszerző, Hardi Tünde, a Tarczy Lajos Általános Iskola két tannyelvű tagozatának vezetője, Magos Fanni színművész és Grácsmann László angoltanár.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: