Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Katonai feladatokban szereztek ezüstérmet a petőfisek

Haraszti Gábor | 2021.10.22.

A Pápai Petőfi Sándor Gimnázium négyfős csapata második helyezést ért el az Országos Haditorna Verseny megyei döntőjében. A pápai diákokat a kilenc versenyszámból háromszor is külön dicséretben részesítették.

A honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés elősegítése érdekében, valamint a sport és az egészséges életmód népszerűsítésére a Magyar Honvédség ebben a tanévben ismét meghirdette a versenyt, melynek megyei döntőjét Veszprémben rendezték, ahol 11 csapat jelent meg.

A fiatalok kilenc versenyszámban mérték össze tudásukat és ügyességüket, volt többek között kézigránát célba dobás, történelmi és katonai totó, fegyveres váltófutás, lézeres lövészet, elsősegélynyújtás és akadálypálya teljesítése is. A pápaiak remekül teljesítettek, kilenc számból három alkalommal is különdíjat vehettek át, a 4×400 méteres fegyveres váltófutásban a leggyorsabbak voltak, a totót 100 százalékosan töltötték ki és a mátrixpályát is hibátlanul és leggyorsabban teljesítették.

A haditornaverseny megyei döntőjét végül a várpalotai Pápai SZC Faller Jenő Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium honvéd-kadét szakgimnázium nyerte, megelőzve a második helyezett Pápai Petőfi Sándor Gimnáziumot. A csapat tagjai Figerl Boldizsár, Gödri Barnabás, Horváth Bendegúz és Porga Dávid voltak. A diákokat Molnár Eszter és Szakács Dániel készítette fel.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: