Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

18 triplát dobott és nyert a Conoil Pápa KC

Haraszti Gábor | 2021.10.22.

Három vereség után száz pont fölé jutva legyőzte az NB I/B piros csoportjának ötödik fordulójában a Nagykőröst a Conoil Pápa KC, mely 58 százalékban értékesítette hárompontosait, a pápaiak összesen 18 hármast süllyesztettek el a vendéggyűrűben.

Zsinórban három elveszített mérkőzést követően a javítás reményében lépett pályára a pápai csapat, míg a vendégek a Kaszások elleni fiaskót követően háromra szerették volna növelni győzelmeik számát.

A feldobás után Hódi hármasával indult a találkozó, melyen 8-8 után egy 6-0-s rohammal került először előnybe a hazai csapat. Hullámzó volt a játék, a negyed második felére visszajött a Nagykőrös, majd egy újabb 8-0-s etappal megint a pápaiak érezhették jobban biztonságban magukat. A negyedet Horváth triplája zárta le (29-21). Azzal kezdődött a második tíz perc, amivel az első befejeződött, Horváth trojkájával, először került tíz pont fölé a PKC. Egy rövid pápai hullámvölgy után Horváth, Hódi és Murai hárompontosa következett, amire még Sonyák is rátett egy lapáttal, így hamar húsz egység lett a felek között (49-29). A nagyszünetig hátralévő idő a Sólymokról szólt, a félidőben így is tíz pont megmaradt a hazaiak előnyéből (52-42). A harmadik negyed elején Németh András révén a Conoil megdobta tizedik, majd tizenegyedik hármasát (63-44). Hatékony volt a hazai támadójáték, ugyanakkor a védekezéssel annak ellenére sem volt elégedett Kálmán edző, hogy majdnem három negyeden keresztül sikerült 50 pont alatt tartani a vendégeket. Majd’ harmincpontos előnyről kezdte a zárófelvonást a Conoil, mely láthatóan elfáradt az utolsó percekre, Murai hárompontosával sikerült átlépni a száz pontot, végig vezetve megérdemelten nyertek Muraiék.

Kálmán László: Egy masszív, jó csapatot sikerült ma legyőznünk. Uraltuk a mérkőzést, igaz a végére elfáradtunk, de nem volt olyan rotálási lehetőségem, amilyet szerettem volna, Murai egész héten beteg volt, Sonyák sem száz százalékos még. A piros csoportban minden győzelemnek örülni kell, ma csapatként jól muzsikáltunk, mutatja ezt a 106 pont és a sok gólpassz amit egymásnak adtunk.

Conoil Pápa KC – Nagykőrösi Sólymok KE 106-95 (29-21, 25-21, 30-13, 22-40)

Conoil Pápa KC: Murai 21/9, Sonyák 17/6, Koma 10, Németh A. 16/12, Hódi 12/12, cserék: Horváth A. 16/16, Varga 5, Németh G., Lintner 7/3, Kasza 2, Kocsis, Parcsami. Edző: Kálmán László.

A pápai csapat a következő fordulóban Pécsre utazik.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: