Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Megáldották a Szent József-kápolna felújított keresztjét

Babos Petra | 2021.10.24.

A Szent József-kápolna alapkövét 2003-ban tették le a felszámolt szovjet katonai temető helyén, a Külső-Veszprémi úton. Az építkezés a veszprémi érsekség és Pápa Város Önkormányzata hozzájárulásából, valamint a hívők adományaiból és munkafelajánlásából valósulhatott meg. Az elkészült kápolnát 2005. október 30-án áldotta meg dr. Márfi Gyula érsek. Ma délelőtt, a kápolna felszentelésének 16. évfordulóján hálaadó szentmisét tartottak.

Salgó Ferenc címzetes esperes, plébániai kormányzó a Médiacentrumnak elmondta, ebben az évben új oltárképpel gazdagodott a kápolna, amit tavasszal dr. Mail József apát-plébános áldott meg.

– A mai szentmisén hálát adunk. Az évek során több kisebb-nagyobb felújítási, karbantartási munkát sikerült elvégeznünk. A mai napon megáldottam azt a 215 éves keresztet, amelyet letisztítottunk és felújítottunk. Ez Járóka Attila kőfaragó munkáját dicséri, aki ezt a keresztet – amely korábban a Teveli és Veszprémi út kereszteződésében állt – 16 évvel ezelőtt ideszállíttatta. A nyár folyamán felújítottuk még a külső nyílászárókat, az ablakok és ajtók lazúrozása megtörtént. Ezt Szelestey Ákos és Szelestey Attila festők végezték el. A közel egymillió forintos beruházást a Veszprémi Főegyházmegye támogatása mellett a hívek adományaiból finanszíroztuk – tudtuk meg Salgó Ferenctől.

A szentmisén Salgó Ferenc mondott szentbeszédet, melyben kiemelte, a hit nagy ajándék, őrizni kell, hogy szeressük azt, amit parancsol nekünk a Jóisten és így elnyerjük, amit ígért. Szeressük hát, de ne kényszerből, s így elnyerhetjük a boldog életet. A templomok a hit erőforrásai, innen adja a Jóisten az áldást, hogy növelje hitünket, szeretetünket.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: