Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Sudár Imrénét köszöntötték

Babos Petra | 2021.10.24.

Sudár Imréné Fódi Erzsébet 1931. október 23-án született Pápán. A köztiszteletben álló nyugalmazott pedagógust születésnapja alkalmából két volt tanítványa, dr. Áldozó Tamás polgármester és Unger Tamás alpolgármester is köszöntötte egy csokor virággal és Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló oklevelével ma délután otthonában.

Erzsi néni meghatottan fogadta a köszöntést.

– Nagyon boldog vagyok és egyben büszke is, hogy a város két vezetője is a volt tanítványom, s a mai napon ellátogattak hozzám és felköszöntöttek. Jóleső érzés és megtiszteltetés is ez számomra, álmodni sem mertem, hogy mindketten eljönnek a mai napon – mondta az idős hölgy, aki elárulta, a hosszú élet titka a hitben, a szeretetben, a kiváló szülői példában és a jó házasságban rejlik.

Az Egy kicsit mindenki pápai… szlogen mintájára kis túlzással mondhatjuk, hogy szinte nincs olyan helybeli akit vagy akinek a szüleit, rokonait, ismerőseit valahol ne tanította volna a tanárnő. Erzsi néni 20 éves kora óta testnevelés-ének szakos tanárként töltötte mindennapjait. Tanári diplomáját Pécsett szerezte meg, s először Pécs környékén dolgozott, majd Pápára került, ahol előbb az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában, később pedig a Petőfi Sándor Gimnáziumban oktatott, de óraadóként a Türrben is tevékenykedett.

– Nagyszerű példaképeim voltak, mint Nemcsics Mária néni és Kiss Ancsi néni. Az édesapámtól kaptam a testnevelés, édesanyámtól pedig a zene iránti szeretetet. Mi öten voltunk testvérek, mindannyian szerettük a zenét. Úgy érzem, jól választottam, mindkét tantárgyat csak szívvel-lélekkel lehet tanítani. Csodálatos érzés volt, amikor vezényelhettem a kórusokat. A sportot is nagyon kedveltem, több országos versenyen is értem el kimagasló eredményeket. Sok-sok szeretetet kaptam a diákoktól az évek során, ez jó érzés. A hosszú tanári pályafutásom alatt körülbelül ötezer diákot tanítottam – mesélte Erzsi néni, aki elmondta, 1948-ban nyári munkaként a dohánygyári óvodában dolgozott, majd következő évben a reptéren locsolóként is tevékenykedett, hogy egy kis pénzt keressen magának.

– A férjemmel Pécsett ismerkedtem meg, majd a diploma megszerzése után hamarosan Pápára kerültünk. Ő kémia, matematika és technika szakos tanár volt. Nagy örömömre, 63 évig éltünk boldogságban és szeretetben.

Erzsi néni 1990-ben ment nyugdíjba, s azóta is nagyon friss testileg és szellemileg. Jó egészségnek örvend, amikor csak teheti, ideje nagy részét a kis virágos kertjében tölti, ahol szívesen gondozza csodaszép növényeit.

Az idős hölgynek két gyermeke, öt unokája és hét dédunokája van.

A nagy családi ünneplést a családtagok betegsége miatt óvatosságból nem most tartották, ám a születésnapról természetesen nem hiányozhatott a torta, amit együtt fogyasztott el fiával, a polgármesterrel és az alpolgármesterrel.

A közkedvelt pedagógus a mai napig több volt tanítványával tartja a kapcsolatot, látogatják, segítik, találkozókra hívják és keresik telefonon. További jó egészséget kívánunk Erzsi néninek! Isten éltesse örömökben és boldogságban!





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: