2020. október 18: Erős belső dinamizmus a járványügyi adatokban

1263

Erős belső dinamizmus jellemezte a hétvégén városunkban a járványhelyzetet, a hatóság által újonnan elrendelt és feloldott, illetve lejárt karanténok száma megközelítette a 200-at.

Péntek este óta október 18-ig, vasárnapig 8 új zárlatot rendeltek el (1-et elkülönítésből), 5-öt pedig feloldottak, így az október 16-ai 35-ről 38-ra emelkedett az igazolt fertőzöttek száma.

Az elkülönítés alatt állók száma összességében 11-gyel nőtt, miután 1 főt elkülönítésből zárlat alá helyeztek, 15 új elkülönítést rendeltek el, 3 ilyen típusú karantént pedig feloldottak.

A legnagyobb belső dinamizmus most is a járványügyi megfigyeléseknél mutatkozik. Szombaton 54 ilyen típusú karantént rendeltek el, 3-mat kérelemre feloldottak, 37 megfigyelés pedig lejárt. Vasárnap újabb személyek “szabadultak” a karanténból: 66 járványügyi megfigyelés járt le.

Így október 18-án, vasárnap 38 zárlat, 60 elkülönítés és 149 járványügyi megfigyelés van hatályban. A karanténok száma jelenleg összesen 247.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!