Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Újabb elismerés az ESZI kollektívájának

Pintér-Papp Eszter | 2021.10.26.

A Veszprém Megyei Védelmi Bizottság már a pandémia előtt, 2017-ben létrehozta a Veszprém Megye Védelméért emlékplakett kitüntetést, mellyel a védekezés területén végzett kimagasló munkát ismerik el. Az elmúlt héten, a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság ünnepi ülésén azok a személyek és szervezetek vehették át az elismerést – hat magánszemély és négy szervezet –, akik a koronavírus-járvány időszakában komoly erőfeszítéseket tettek a járvány megfékezése érdekében és példaértékű helytállásról tettek tanúbizonyságot. A kitüntetettek közt volt Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye is.

Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető a Médiacentrumnak elmondta, az idei évben már második alkalommal ismerték el az ESZI járvány alatt végzett munkáját. Augusztusban vehették át a Pápa Városért Érdemérmet, most pedig – dr. Áldozó Tamás polgármester felterjesztése nyomán –  megyei kitüntetésben részesültek.

– Ez az elismerés arra sarkall minket, hogy a továbbiakban még ennél is jobban végezzük a munkánkat, hiszen kötelességünk, hogy megvédjük a ránk bízott ellátottakat – hangsúlyozta az intézményvezető.

Szalainé Tihanyi Andrea arról is szólt, a járvány negyedik hullámának az elején járunk, ezért saját hatáskörben védekezési intézkedéseket rendelt el. Így két héttel ezelőtt – a folyamatosan érvényben lévő kötelező kézfertőtlenítés mellett –  bevezették az idősek otthonainak területén a látogatók és a dolgozók kötelező maszkviselését, majd az elmúlt héttől valamennyi szolgáltatási területen, ahol ügyfelekkel találkoznak az ESZI munkatársai, az ügyfélnek és a dolgozónak is kötelező a maszkhasználat. Mindezeken túl a folyamatos fertőtlenítés mellett újrakezdik a permetező fertőtlenítést a bentlakásos intézményekben és a nagyobb irodákban.

Az intézményvezető kiemelte, a negyedik hullámban eddig az ellátottak közt nem jelent meg a koronavírus, azonban egy konyhai dolgozó már megfertőződött az elmúlt időszakban.         





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: