Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kézműves alkotónap a Pannonia Reformatában

Babos Petra | 2021.10.26.

Egész napos kreatív foglalkozáson alkothattak azok a gyerekek, akik részt vettek a Pannonia Reformata Múzeum által szervezett kézműves alkotónapon. A programon Szabó-Nyulász Melinda művészeti vezető irányításával a résztvevők bábokat készíthettek használatból kivont tárgyakból, melyek  a fantáziával és a kreativitással újjászülettek.

Szabó-Nyulász Melinda a Médiacentrum kérdésére elmondta, a foglalkozással az volt a célja, hogy bemutassa a gyerekeknek, hogy azokat a használati tárgyakat, amelyeket már nem vesznek igénybe, nem biztos, hogy ki kell dobni.

– A gyerekekre két feladat várt a mai napon. Gyűjtöttem különleges formájú fadarabokat, s a résztvevők ezekbe különböző formákat láttak bele. Nagyon tetszett nekik ez, büszke vagyok mindannyiukra, hiszen rendkívül kreatívan oldották meg a munkát. Volt, aki bálnának, kígyónak, szörnynek vagy éppen szarvasnak az alakját, formáját látta a kis fadarabban vagy éppen a festőecsetben. A nap témája illeszkedett a múzeum Re-forma című időszaki kiállításához, amelyet a tárgyak újragondolása inspirált. Az egész napos program elején megtekintettük a kiállítást, majd elkezdődött az alkotás – mondta Szabó-Nyulász Melinda, aki kiemelte, a gyerekek fantáziája határtalan volt, szép alkotások születtek. Az alakformákat minimális természetes anyagokkal egészítették ki, mint például levéllel, fagolyókkal.

Rabi-Szita Emese ecsetből készített bábot, befestette a haját, ragasztott rá két szemet, az ecset nyelét, vagyis a báb ruháját pedig kékre és rózsaszínre festette. Mint mondta, nagyon tetszett neki a foglalkozás, jó program volt.

– Egyből megláttam a bálna formáját, az uszonyát a fadarabban. Aztán ragasztottam neki szemeket és lefestettem – mesélte Gregosits Gábor, aki elmondta, a foglalkozás során minden nagyon tetszett neki.

A nap zárásaként az elkészült bábok életre is keltek, a gyerekek nevet adtak nekik és játszottak velük.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.23.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: