Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Nem érdemelt vereséget a Perutz

Haraszti Gábor | 2020.10.18.

Császár kiállítását követően másfél félidőt emberhátrányban játszva szenvedett vereséget a labdarúgó NB III 14. fordulójában a Perutz FC.

450 perc nyeretlenség és 270 perc góltalanság – két adat, melyeket a Nagykanizsa legyőzésével a labdarúgó NB III-ban szereplő Perutz FC szeretett volna átadni a múltnak. Az NB III vasárnapi fordulójában a Nagykanizsa azonban nem ígérkezett könnyű ellenfélnek, a Zala megyeiek ugyanis három hete őrzik veretlenségüket (két győzelem, egy döntetlen), az elmúlt fordulóban ötöt gurítottak a Ménfőcsanaknak. Lengyel Ferenc bízott abban, hogy a kapu előtt jobban koncentrálnak majd játékosai, hiszen az elmúlt öt fordulóban mindössze két alkalommal sikerült bevenni az ellenfél hálóját.

Egy negyedórás tapogatózás után a 17. percben gyorsultak fel az események a pályán, Császár előbb a félpályánál elkövetett szabálytalanság, majd a tizenhatoson belüli könyöklésért sárga lapot kapott, így korán emberhátrányba került a pápai csapat. Utóbbiért ráadásul Bana játékvezető büntetőt is ítélt a Nagykanizsának, amit Szabó Patrik magabiztosan lőtt a jobb sarokba, 0-1. Húsz perc után először veszélyeztetett a Pápa, Hanzl lövésére ért le a sarokba Borsi. Három perccel később Vass tekert kevéssel a jobb kapufa mellé. A 35. percben közel állt a második gólhoz a Kanizsa, Szabó próbálkozását a gólvonalról fejelte ki Koronczai. A félidő vége előtt szabadrúgásból megint Hanzl vette célba a kaput, ám Borsi ezúttal is a helyén volt.

Jól kezdte a második félidőt a hazai csapat, kapuja elé szegezte a kanizsaiakat, az 53. percben Hanzl szögletére kiválóan érkezett Koronczai, bólintása milliméterekkel kerülte el a jobb kapufát, óriási egyenlítési lehetőség volt. Az 59. percben büntetőhöz jutott a Perutz, Kalászt rúgta fel Major, a tizenegyest Hanzl magabiztosan értékesítette, 1-1. A 84. percben egyértelmű tizenegyest nem kapott meg a Pápa, Skriba lábát akasztották össze a tizenhatoson belül, ám a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást, a pápai játékosnak pedig sárga lapot mutatott fel. A hajrához közeledve újabb gólt kapott a Perutz, a 87. percben a csereként pályára lépő Péntek lőtte ki a hosszút, amivel kialakult az 1-2-es végeredmény. A 93. percben Kovács reklamálásért megkapta második sárgáját, így az utolsó másodpercekre egyenlő lett a létszám, ám ez már nem befolyásolta a gólok számát. Tíz emberrel is volt esélye a három pont itthon tartására a hazai csapatnak, mely sem a szerencsével, sem Bana Gergely játékvezetővel nem kötött barátságot a mai napon.

Lengyel Ferenc: Nehéz higgadtan értékelni, nem érdemeltünk vereséget. Sajnos korán tíz emberre fogyatkoztunk – jogosan –, az emberhátrány ellenére nagyszerűen játszottunk, győzni szerettünk volna. Hozzá kell tennem, kritikán aluli játékvezetést kaptunk, a bíró hibái döntően befolyásolták a végeredményt.

Perutz FC – FC Nagykanizsa 1-2 (0-1) Gsz.: Hanzl ill. Szabó P., Péntek

Perutz FC: Horváth – Nagy T., Császár, Koronczai, Böröczky – Zsirai, Baldauf (’32 Bence), Kalász, Hanzl, Skriba – Szabó Zs. (’72 Szilágyi), vezetőedző: Lengyel Ferenc.

FC Nagykanizsa: Borsi – Papp, Szegleti, Török (’63 Lőrincz), Kretz, Szabó P. (’63 Kovács), Vass (’77 Péntek), Nagy B. (’68 Bagó), Horváth B., Major, Béli, vezetőedző: Koller Zoltán.

A Perutz FC a következő fordulóban Bicskére látogat. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: