Pályázatokat nyújt be a cigány nemzetiségi önkormányzat

201
Fotó: Babos Petra

A Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat mai ülésén a 2022. évi pályázatok benyújtásáról tárgyaltak  a megjelent képviselők. A nemzetiségi önkormányzat jövőre egy nyári tábort és egy hagyományőrző napot szeretne szervezni pályázati forrásból.

Kozák János, a PVCNÖ elnöke a Médiacentrumnak elmondta, a Belügyminisztérium két pályázatot írt ki, ezekre nyújtottak be támogatási igényt.

– A pápai cigány önkormányzat 1994 óta szervez tábort a gyerekeknek, tavaly a Balaton partján tölthettek el egy hetet. Szeretnénk még pályázni olyan lehetőségre, amelyben cigány származású elismert, tanult személyeket tudunk meghívni, olyanokat, akik jó példát mutathatnak a felnövekvő generációknak.  Ha nem találunk erre pályázati forrást, akkor saját költségvetésünkből valósítjuk meg a fórumokat – tudtuk meg Kozák Jánostól.

Holdosiné Bánhegyi Ildikó, a PVCNÖ segítője, programszervező elmondta, a jövő évben 26 fővel szeretnének táborozni a nyár közepén.

– A táborban a játéké, a szabadidőé és a mozgásé lesz a főszerep, de figyelünk arra is, hogy a résztvevők identitását erősítsük, bővítsük a tudásukat a cigánysággal kapcsolatban és segítsük, hogy az önismeretük erősödjön – hangsúlyozta a szervező, aki elárulta, a hagyományőrző napnak a Rigó lakótelep ad otthon jövő június elején. A főzéssel egybekötött napon zenével, tánccal szórakoztatják a jelenlevőket, hogy mindenki jól érezze magát – derült ki az ülésen.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!