Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Projektzáró rendezvényen összegezték a Zöld város I.  programot

Huszár Hajnal | 2021.10.27.

Ma délután tartotta az önkormányzat a Zöld város I. beruházás zárórendezvényét, mely a projekt kötelező tájékoztatás és nyilvánosságbiztosítási feladatai között szerepelt. Az esemény helyszínéül a Várkert egyik teljesen átépített pontját, a Szent István úti lépcsőt választották, mely jelképezi, hogy mekkora változások történtek a fejlesztés keretében a város legnagyobb parkjaiban.

Videó: Gulyás Attila

A megjelenteket Unger Tamás alpolgármester köszöntötte, aki felidézte a kastélypark régmúltját, a 2016-os pályázat időszakát, az önkormányzat célját a rehabilitációval és a beruházás főbb elemeit. Kiemelte, a fejlesztés célja az volt, hogy a díszpark jelleg mellett megőrizze a terület az elmúlt évtizedekben kialakult funkcióit. A rehabilitáció három beavatkozási területet érintett: az Esterházy-kastély közvetlen környezetében lévő Várdombot, a Belső-Várkertet és az Erzsébet ligetet. Emlékeztetett, az előkészítő munkák már 2017-ben megkezdődtek, majd 2018-ban a Várdomb megújításával kezdődött az építkezés. Ezt követően 2020 végén indult el a másik két helyszínen a munka.

Az alpolgármester hangsúlyozta,  fontos volt az önkormányzat számára, hogy a közlekedési, a sport- és pihenő-, valamint rekreációs funkciókat megújítsa és megerősítése. Kitért a Várkert egyes elemeire, az új és nagyon népszerű játszótérre, a szabadtéri fitneszparkra, a futókörre, a kávézó épületére, az új sétányokra és a korábbinál sokkal biztonságosabb kerékpárútra. A beruházáshoz 1 milliárd forint támogatást nyert el a város, a projekt összköltsége 1,2 milliárd forint volt – tájékoztatott.

Beszéde végén Unger Tamás úgy fogalmazott, a megújult zöldterületek tavasszal mutatják majd meg igazi szépségüket, amikor újra zöldbe borul a táj. Köszönetet mondott mindenkinek, aki hozzájárult a projekt sikeres megvalósításához, a pápaiakat pedig arra biztatta, fedezzék fel és vegyék birtokba olyan örömmel a parkokat, mint amilyen örömmel az önkormányzat végigvitte a projektet.

Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezető is a köszönetnyilvánítással kezdte beszédét, melyben a kivitelezőkkel való együttműködés eredményességét hangsúlyozta. Mint mondta, enélkül ez a beruházás nem valósulhatott volna meg. A fejlesztés műszaki adatait ismertetve elmondta, átépült a Várdomb, mely 21. századi színvonalon biztosítja a mobil szabadtéri színpad telepítésének lehetőségét és méltó helyszíne a rendezvényeknek, közel 1 kilométer hosszú kerékpárút épült, ami megteremti a közlekedési kapcsolatot a Várkert és az Erzsébet liget között, és új sétányok épültek 15 ezer négyzetméter felületen. Több mint 200 közvilágítási oszlopot telepítettek a két parkba, csapadékvíz-elvezetés épült, kétszáznál több parkbútor szolgálja a látogatókat és 35 ezret meghaladó számú növényt telepítettek. Hangsúlyozta, a pályázatnak az volt az egyik kiemelt célja, hogy a zöldterületek növényzetét megújítsák, intenzitásukat növeljék.

A projekt összegzését követően a jelenlévők közös sétára indultak a megújult parkban.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: