Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Katasztrófavédelmi gyakorlat a húsgyárban

Pintér-Papp Eszter | 2021.10.28.

Nem sokkal 15 óra után három tűzoltóautó érkezett a húsgyárhoz, ahol a riasztás szerint ammóniaszivárgás történt és a cég szakemberei már megtették a számukra ilyen esetekre előírt lépéseket. A riasztás szerencsére nem volt valós, katasztrófavédelmi gyakorlat zajlott a Kisfaludy utcában.

A gyakorlatot a helyi védelmi bizottság vezetőjeként a tűzoltóparancsnokságról figyelemmel kísérte Unger Tamás alpolgármester is, aki a Médiacentrumnak elmondta, a gyakorlat során együttműködött a rendőrség, a katasztrófavédelem, a polgári védelem és a helyi védelmi bizottság vezetőjeként az önkormányzat vezetése.

– Ezeknek a gyakorlatoknak a lényege, hogy az említett szervezetek hatékonyan és gyorsan tudjanak együttműködni, a szükséges döntéseket mihamarabb meghozzák, és természetesen a legfontosabb, hogy a lakosságot megvédjék az esetleges káros hatásoktól – hangsúlyozta az alpolgármester.

Mint megtudtuk, a gyakorlat során teljes elzárkózást rendeltek el, ami az ingatlanok hermetikus lezárását jelenti egy egészen nagy körben, az aktuális időjárási körülményeket is figyelembe véve. A tűzoltóság és a katasztrófavédelem szakemberei gondoskodtak a szükséges mérésekről, a károk enyhítéséről és elhárításáról, a rendőrség pedig a terület lezárását és a lakosság tájékoztatását biztosította.

– Azt látom, hogy a gyakorlatban részt vevő szervezetek hatékonyan tudtak együttműködni a meghatározott eljárásrendek betartásával. Jó látni, hogy ilyen összehangoltan működik ez a rendszer. A gyakorlat alapján elmondható, hogy a pápaiak biztonságban vannak abban az esetben is, ha esetleg bekövetkezne egy hasonló ipari katasztrófa. Felhívom a lakosság figyelmét arra, ha bármikor valamilyen káros anyag jelenlétét érzik a levegőben, azonnal zárkózzanak el az ingatlanokban és haladéktalanul értesítsék a megfelelő szervezeteket, hiszen ez garantálja, hogy mihamarabb megoldódjon a probléma – összegezte a mai gyakorlat tapasztalatait Unger Tamás.    

 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: