Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Az idősek biztonságáért

Babos Petra | 2021.10.28.

A Honvéd Bajtársi Klubban tartott bűnmegelőzési előadást ma délután Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkaptányság kiemelt megelőzési főelőadója.

Császárné Elek Veronika a Médiacentrum kérdésére elmondta, a Pápai Rendőrkapitányság bűn- és baleset megelőzési tevékenysége során kiemelt figyelmet fordít az idősek tájékoztatására.

– Szívesen teszünk eleget minden nyugdíjasklub felkérésének. A mai napon a Honvéd Bajtársi Klubnál, tegnap a Kertbarát Népfőiskolánál jártam, de a közeljövőben még több nyugdíjasklubnál tartunk tájékozató előadást. Az alkalmakon olyan vagyonvédelmi praktikákkal igyekszünk bővíteni az idősek tudását, amelyek segíthetik őket abban, hogy ne legyenek vagyon elleni bűncselekmények áldozatai. Minden esetben szót ejtünk a betörésekről, a besurranásos és alkalmi lopásokról, s az idősek sérelmére tipikusan elkövetett trükkös lopások megelőzéséről. Közeleg a halottak napja, így speciális vagyonvédelmi tanácsokkal is elláttam a megjelenteket, de balesetmegelőzési ötleteket is adtam az időseknek. Ez alkalommal az Országos Rendőr-főkapitányság által meghirdetett Látni és látszani közlekedésbiztonsági akciót is népszerűsítettem – tudtuk meg az előadótól, aki hozzátette, a foglalkozások soha sem elméleti tanórához hasonlóak.

Császárné Elek Veronika az elmúlt időszak bűncselekményeit dolgozta fel példákkal kiegészítve, s az idősekkel átbeszélték az egyes bűncselekményeket.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács hasznos kisfilmeket készített, melyekből az idősek vicces, de tanulságos és hasznos információkat kaphattak a vagyonbiztonságuk megóvása érdekében.

Farkasdi Lajos, a Honvéd Bajtársi Klub elnöke elmondta, a bűnmegelőzés, a közbiztonság mindig aktuális téma.

– A tagok igénylik, hogy a rendőrség munkatársai tartsanak prevenciós programokat, hiszen a klubtársaink véleménye szerint nagyon jók és hasznosak ezek a figyelemfelhívó előadások – hangsúlyozta az elnök.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: