Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Jeles pápaiakra emlékeztek a Városbarátok

Pintér-Papp Eszter | 2021.10.29.

Az Elsősorban pápai Városbarát Egylet önkéntesei halottak napjához közeledve ma délután az Alsóvárosi temetőben jeles pápai személyiségek sírjaihoz látogattak, hogy ott koszorút, mécseseket helyezzenek el.

Kerecsényi Zoltán ügyvivő a Médiacentrumnak elmondta, az idei év utolsó egyleti összejövetelén Farkas Károly esperes, Huszár János tanár, helytörténész, dr. Lakos Béla, a Református Kollégium egykori tanára, földrajztudós és Kapossy Lucián professzor, helytörténész sírjánál emlékeztek ma délután.

Mint megtudtuk, Farkas Károly nyugvóhelyénél – melynek megmaradása érdekében dr. Áldozó Tamás polgármester tett lépéseket – Oláh Sándorné kezdeményezésére gyújtottak mécsest az egylet tagjai. Oláh Sándorné elmondta, ő találta meg Farkas Károly nyughelyét az Alsóvárosi temetőben. A pápai születésű esperes a Székesfehérvári Egyházmegye papja volt. Már nyugdíjasként, 1965 augusztusában és szeptemberében – tehát mindössze két hónapig – szolgált a tókerti plébánián, Molnár Zsigmond atya érkezése előtt. Ezt követően a Kálvária templomban misézett.

Farkas Károly sírjánál Kerecsényi Zoltán az egylet nevében Elsősorban pápai emlékérmet nyújtott át Oláh Sándornénak a helyi hitélethez kapcsolódó hagyományőrző tevékenysége elismeréseként.  

Kerecsényi Zoltán hangsúlyozta, az egylet ezzel a programmal lezárta idei rendezvényeinek sorát. Amennyiben a járványhelyzet engedi, karácsony előtt még találkoznak egy összegző értekezleten.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: