Százötvenen búcsúztatták futással az októbert

664
Fotó: Haraszti Gábor

 

Kiváló futóidőben első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal 150 futó részvételével három helyszínt érintve rendezte meg a Pápai Sport Nonprofit Kft. a Sport CentRUN elnevezésű futóversenyét, melyen az indulók 5,25, 10,5 és 21 kilométeren állhattak rajtvonal mögé.

A sportcentrum új futópályáját, a megújult Schwenczel-rétet illetve a Vártkert újonnan kialakított járdáit és futófelületeit érintve teljesíthették a sportolók az általuk választott távot. Az érdeklődés nagy volt az esemény iránt, a reggeli regisztrációnál kígyózó sorok fogadták a később érkezőket, végül 73 hölgy és 77 férfi vette át rajtszámát. Dr. Áldozó Tamás polgármester, a verseny fővédnöke és egyben résztvevője köszöntőjében úgy fogalmazott, több előnye is van a versenynek, hiszen beleszámít az országfutásba és a hosszú szezont egy igazi örömfutással lehet lezárni. Pontban tíz órakor dördült el a startpisztoly, a teljes mezőny együtt vágott neki az útvonalnak. Öt kilométeren Mireider Gergő lett az abszolút első, aki kevesebb mint húsz perc alatt teljesítette az 5,25 kilométert.

– Örömmel mondhatom, hogy mindennel elégedett vagyok, a szervezés, a pálya, az időjárás és az időeredményem is jó volt – mesélte Gergő, aki a VEDAC atlétája. – Rendszeresen atletizálok, 1000 és 2000 méteres akadályfutásban is országos második helyezett vagyok.

A félmaratoni távon Gorza István volt a leggyorsabb, aki Vas megyéből, Táplánszentkeresztről érkezett a megmérettetésre.

– A körülmények ideálisak voltak egy jó versenyhez, a szervezés és a pálya is kifogástalan volt. A célom az volt a mai napon, hogy fussak egy jót, 1:25:16 lett az időm, nem sok maradt bennem, lehetett volna kicsit jobb is, de ez ma ennyire volt elég.

A hölgyek 21 kilométeres kategóriáját 1:52:27-es idővel Pongrácz Barbara nyerte.

– Jól szervezett verseny volt, követhető volt a pálya, az az igazság, hogy a végére kicsit elfáradtam – mesélte a női győztes. – A rekortánon és a Schwenzel-réten jobban élveztem a futást, a kavicsos résznél és a várkerti szakasznál viszont nagyon kellett figyelni, hogy ne legyen sérülés. A célom az volt, hogy végigérjek a félmaratonon, ez sikerült, nagyon jó volt a hangulat, elégedett vagyok.

– Pápa és környéke mozgásra, sportolásra vágyó lakosságának kiszolgálása, megismerni és bevonni a felújított várkerti futópályát a városi sportéletbe, teljesíteni a feltételét annak, hogy Pápa történetében először csatlakozhassunk az Ötpróba pontgyűjtő eseménysorozathoz és persze nem utolsó sorban sportosan, jó hangulatban, baráti társaságban eltölteni egy októberi szombat délelőttöt  – sorolta a rendezvény céljait Koncz János szervező, a Pápai Sport Nonprofit Kft. sportszakmai felelőse. – Elégedett vagyok a nappal, úgy gondolom, sikerült megszólítanunk a futni szerető közönséget, örülök, hogy többek között Veszprémből, Ajkáról, Győrből is érkeztek hozzánk indulók. Mindenkinek jár a gratuláció, aki lefutotta távját, láttam kimondottan erős időket, négy perc körüli kilométer átlagokat.

A célba érkezést követően minden résztvevő érmet és ajándékcsomagot vehetett át. A részletes eredmények elérhetőek ITT! (https://live.darktiming.hu/races/9254-papai-sport-centrun)

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!