Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

KULT-SZERDA vetítéssorozat a Petőfi Moziban

Babos Petra | 2021.11.02.

A KULT-SZERDA magasabb művészeti értékkel bíró, ám szűkebb réteget megcélzó filmalkotásokat bemutató sorozat, melyet 2019 októberében indított útjára a Petőfi Mozi.

Micsik Zoltán, a Petőfi Mozi vezetője a Médiacentrumnak elmondta, mára ez a sorozat állandósult és rendszeresen fellelhető a repertoárjukban. Minden film csak egyetlen alkalommal van műsoron.

– Az első bemutató a Pavarotti életét feldolgozó dokumentum-játékfilm volt. Azóta a KULT-SZERDA törtetlen sikernek örvend. Régóta próbálkoztunk a magasabb művészeti értékkel rendelkező filmek vetítésével, ám ezek mindig elvesztek a műsorkínálatunkban. Ekkor gondoltuk úgy, hogy tematikus vetítéssorozatba kezdünk. A KULT-SZERDA huszonkettedik előadása holnap 18 órától lesz, akkor az olasz Antonio Ligabue festőzseni életét bemutató El akartam rejtőzni című alkotást láthatják az érdeklődők – tudtuk meg Micsik Zoltántól.

A mozi vezetője hozzátette, a jövő héten indul civil kezdeményezésre egy új vetítéssorozat, a Hattól nyolcig, amelyben új filmeket tekinthetnek meg a moziba látogatók.

Micsik Zoltán elárulta, a KULT-SZERDA november 17-én Az apa című film vetítésével folytatódik.

– Témáját tekintve szerintem, ez egy fontos film, hiszen a demenciáról szól. Anthony Hopkins egy idős, demens urat alakít, s az ő szemszögéből is bemutatja ezt a betegséget. Úgy gondolom, sok embernek van a családjában a betegséggel kapcsolatos tapasztalata, nekik segít jobban megérteni ezt az állapotot – emelte ki Micsik Zoltán, majd hozzáfűzte, december 1-jén a Titán című filmet vetítik.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: