Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Nyílt nap a Közgázban

Babos Petra | 2021.11.03.

A Pápai SzC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium nyílt napot szervezett nyolcadikosok számára ma délelőtt. A program nagyon sok érdeklődőt vonzott.

Obermayer Rita igazgatói feladat ellátásával megbízott igazgatóhelyettes elmondta, hogy a diákokat és szüleiket először egy tájékoztató várta, ahol megismerkedhettek az iskola kínálta lehetőségekkel, utána pedig különböző tanórákon vehettek részt az érdeklődők.

– Iskolánk a jövő tanévben négy osztályt indít, és három ágazatban kínál képzést. Az intézményben gazdálkodás és menedzsment ágazaton pénzügyi-számviteli ügyintézőket és vállalkozási-ügyviteli ügyintézőket képzünk. A közlekedés és szállítmányozás ágazaton logisztikai technikusi képesítést szerezhetnek a most jelentkező tanulók. A kereskedő ágazaton pedig kereskedő és webáruházi technikus képzésben részesülhetnek a diákok – mondta Obermayer Rita, akitől megtudtuk, az előző évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a logisztikai technikusi képzés a legnépszerűbb, ezt a felnőttoktatás keretében is sokan választják. A Közgázba jelentkezőknek felvételi vizsgát nem kell tenniük, a diákokat általános iskolai eredményeik alapján rangsorolják.

– Intézményünkben ötéves technikusi képzés folyik, vagyis ez egyesíti a gimnázium és a szakmatanulás előnyeit. A nálunk végzett tanulók az érettségi bizonyítvány mellett egy szakmát is megszerezhetnek. Jó lehetőség még az iskolában a technikumi képzésnél bevezetett ösztöndíjrendszer. A 9. és 10. évfolyamon tanuló diákok a minimálbér 5 százalékát kapják meg havonta, a 11. és 12. évfolyamosoknál pedig tanulmányi eredménytől függ az ösztöndíj összege. A végzettség megszerzésével egy egyösszegű pályakezdési juttatás igénybevételére is lehetőség van.

– Egyedülálló a városban az iskola egyik legnépszerűbb képzése, a honvéd kadét program. A diákok heti 1-2 tanórában honvédelmi alapismeret tantárgyat tanulnak, ebből érettségi vizsgát is tehetnek, amely előnyöket jelenthet számukra a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felvételijén. Az elméleti tananyag elsajátítása mellett különböző érdekes és hasznos szabadidős tevékenységek kipróbálására is lehetőségük adódik. Emellett elnyerhetik a Béri Balogh Ádám-ösztöndíjat is, amely tanulmányi eredménytől függ.

Kerper Anna a Közgáz ötödéves diákja, pénzügy-számvitel szakon tanul.

– Szeretek a Közgázba járni. Eredetileg nem ide akartam jelentkezni, de a nyílt napon annyira megtetszett ez az iskola, az összetartó diákközösség, a sok színes program, a jó osztályközösségek, hogy úgy döntöttem, ide jövök. Nem csalódtam, jól érzem itt magam, bátran ajánlom ezt az intézményt – hangsúlyozta a diáklány.                    

Az iskola soron következő pályaválasztási tájékoztatója november 8-án és november 29-én lesz, nyílt napra november 19-én és december 14-én várják a nyolcadikosokat.


  • Friss hírünk
    Videó
    Múltidéző

    Múltidéző 2024.04.18.

    Események ezen a napon a következő évekből: 2002, 2012, 2013

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: