Halloween party a Tarczyban

686
Fotó: Pintér Ádám

Csontvázak, zombik, múmiák, vámpírok, szellemek és boszorkányok lepték el ma délután a Tarczy Lajos Általános Iskola folyosóit és termeit, az iskolában ugyanis ma tartották a hagyományos Halloween partyt.

Hardi Tünde, a két tannyelvű tagozat vezetője a Médiacentrumnak elmondta, a két tannyelvű tagozaton a tananyag része, hogy megismertessék a gyerekekkel az angol nyelvű országok kultúráját, szokásait, hagyományait. Az alsósoknak mindezt élményszerűen mutatják be, így például a Halloweent egy délutáni party keretében.

A járványhelyzet átírta a rendezvény megszokott forgatókönyvét, így az osztályok nem bulizhattak együtt, évfolyamonként vonultak le az aulába, ahol a gyerekek bemutathatták jelmezeiket, énekeltek egy dalt, majd minden osztály a saját termében folytatta a szórakozást.

– A gyerekek a mai party mellett angol-, ének-, technika- és rajzórákon is foglalkoztak a Halloweennel. Megismerték az ünnep történetét, a hozzá kapcsolódó szókincset, de dalokat, mondókákat is tanultak – tudtuk meg a tagozatvezetőtől.    

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!