Kerekasztal megbeszélés az illegális hulladékelhelyezés megelőzése érdekében

519

A Pápai Rendőrkapitányságon megtartott szakmai fórumon a résztvevők szándéknyilatkozat aláírásával erősítették meg a jövőbeni együttműködésüket.

A Pápai Rendőrkapitányság az illetékességi területén problémaként jelentkező illegális hulladéklerakások számának csökkentése és megszüntetése érdekében tanácskozásra hívta Pápa város, valamint Takácsi, Nagytevel, Mezőlak és Nagygyimót község polgármesterét, a takácsi, a lovászpatonai és a pápai polgárőrségek vezetőjét, továbbá a Bakonyerdő Zrt., a Veszprém Megyei Kormányhivatal, a Pápai Járási Hivatal képviselőit, a Közszolg Nonprofit Kft., a Pápa Város Önkormányzatnak Városgondnoksága és Közterület-felügyelete vezetőjét.

Az egyeztetés nyitásaként Regdon László r. ezredes kapitányságvezető ismertette a helyi rendőrkapitányság illetékességi területén 2021. évben bejelentett illegális autóbontásokkal és hulladéklerakásokkal kapcsolatos jogsértéseket, amelyek miatt 16 alkalommal büntetőeljárás, valamint 22 esetben közigazgatási eljárás indult. Pozitív példaként említette, hogy jelenleg Pápa városában a hulladéklerakókat, valamint a korábban illegális hulladéklerakóként használt helyszíneket térfigyelő kamerák pásztázzák. Ezt követően a meghívottak fogalmazták meg észrevételeiket és javaslataikat a témával kapcsolatban, majd közösen áttekintették a „Piroskék zöld misszióról” szóló szándéknyilatkozatot, amelynek célja az illegális hulladéklerakás elleni fellépés a Pápai Járásban. A rendezvény a szándéknyilatkozat aláírásával zárult.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!