Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Később ünnepel a Bárdos kórus

Pintér-Papp Eszter | 2021.11.06.

Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara az elmúlt évben ünnepelte volna negyed évszázados jubileumát. A koronavírus-járvány azonban közbeszólt, az ünneplés elmaradt, elhalasztották azt az idei évre. A 25+1 éves jubileumi kórustalálkozót a mai napra hirdették meg, azonban a romló járványügyi adatokat látva a kórus úgy döntött, az egészség fontosabb és lemondták a hangversenyt. Abban azonban reménykednek, hogy hagyományos karácsonyi koncertjükön ismét találkozhatnak közönségükkel.

– Az elmúlt év júniusában lett volna 25 éves jubileumunk. Bárdos Lajos-művekkel, népdalfeldolgozásokkal és mai modern művekkel készültünk akkor a koncertre, egyórás műsort állítottunk össze, önálló koncertre készültünk – mondta a Médiacentrumnak Fehér Ferenc karnagy. A pandémia miatt az a koncert elmaradt, s azóta minden lehetőséget kihasználtak, hogy próbálhassanak. Szombathelyi, soproni és csornai baráti kórusokat meghívva, a mai napon tervezték pótolni a jubileumi koncertet, ám a járványügyi szakemberek tanácsaira hallgatva úgy döntöttek, későbbi időpontban ünnepelnek. 

Schmidt Dezsőné egyesületi elnök arról szólt, hogy nagyon készültek a közönséggel való találkozásra. Két sikeres pályázatnak köszönhetően megújult a kórus. Elkészült a hölgyek új ruhája, a férfiak inget és nyakkendőt kaptak, készülnek a külföldi utakra az egyenpólók, amihez megszületett a kórus emblémája is. – Nagy fájdalom számunkra, hogy elmaradtak a koncertek. Most végre nagyon sok jó lehetőség adódott, hívhattunk baráti kórusokat is, szép ünneplésre készültünk. Azt írtuk a plakátra, hogy 25+1 év, de sajnos most is le kellett mondanunk a koncertet. Majd a következő alkalommal 25+2 szerepel a plakáton. Reméljük, hogy nagyon sokáig nem kell számolnunk – mondta az egyesületi elnök.

S hogy mi a titka a 25+1 év töretlen sikerének? Erről Schmidt Dezsőné a következőket mondta: – Mindenképpen kell egy olyan vezető, egy olyan karnagy, akinek a hívó szavára az énekesek énekelnek. Ez egyértelműen Fehér Ferencnek köszönhető, hiszen abból a magból, akikkel ő 1995-ben elindult, még sokan ma is itt vannak. Ő egy olyan egyéniség, aki mindig képes a megújulásra, van humora, jól viseli a felmerülő problémákat vagy ha a kórustagok néha fegyelmezetlenebbek. Emellett fontos a rengeteg közös élmény, a hazai és a külföldi szereplések, hiszen ezek erőt adnak. Azt szoktuk mondani, hogy nem a próbán élmény ott lenni, hanem akkor, amikor az előadást be lehet mutatni. De bízunk abban, hogy lesz még rá alkalom!     





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: