Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Rendkívüli tanítási szünet a Türr István Gimnáziumban

Pintér-Papp Eszter | 2020.10.19.

Október 20-ára és 21-ére rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el a Türr István Gimnázium és Kollégiumban. Mivel az intézményben október 22-e tanítás nélküli munkanap, majd 23-ától megkezdődik az őszi szünet, a türrös diákok legközelebb november 2-án, hétfőn mennek iskolába.

Németh Zsolt, a gimnázium intézményvezetője arról tájékoztatta a Médiacentrumot, hogy a Türr István Gimnázium az elmúlt időszakban többször is érintetté vált a koronavírus-járvány által. Több diák esetében is igazolódott a koronavírus-fertőzés és pedagógusok is érintetté váltak. Mindez azt jelentette, hogy az iskolai feladatellátás veszélybe került.

A rendkívüli tanítási szünet elrendelését az intézményvezető kezdeményezte a fenntartón keresztül és az Oktatási Hivatal engedélyezi azt.

-Döntésünkben az is befolyásolt bennünket, hogy az idei őszi érettségi időszakban intézményünk is kijelölt vizsgahely. Sok diák érettségizik nálunk az elkövetkező időszakban és nem szerettük volna, ha az érettségi lebonyolítása is veszélybe kerül. A szünet az érettségi időpontját nem befolyásolja – hangsúlyozta Németh Zsolt.

Mint megtudtuk, a rendkívüli szünetet a türrös diákoknak egy későbbi időpontban pótolniuk kell.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: