Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Megszakadt a Perutz veretlensége

Haraszti Gábor | 2021.11.07.

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában a Perutz FC remek sorozata szakadt meg, miután a vasárnap délutáni találkozón a vendég Mosonmagyaróvár magabiztos sikert aratott, még ha a 3-0-s különbség a játék képe alapján túlzónak is mondható.

Az eltiltott Nagy Tamás, valamint a beteg Oláh László és Rátonyi Soma nélkül készült a mérkőzésre a pápai csapat, mely szerette volna folytatni októberben megkezdett veretlenségi sorozatát. A feljutásra pályázó vendégek sem asszisztálni érkeztek a Perutz-stadionba, Varga László együttese egymás utáni nyolcadik győzelmére készült.

A kezdő sípszót követően a hazaiak próbálták magukhoz ragadni a kezdeményezést, ám főként a pápaiak térfelén folyt a játék, és a nyolcadik percben ennek egy mosonmagyaróvári gól lett a jutalma: Nagy szabadrúgása szállt át a hosszúra, ahol Végh érkezett és belsővel a hosszúba helyezett, 0-1. A folytatásban egyik kapu előtt sem alakult ki komoly gólszerzési lehetőség, mezőnyben folyt a játék és a küzdelem dominált. Sajnos Molnár játékvezető téves ítéleteivel többször is a figyelem középpontjába került, főleg a hazaiak lehettek bosszúsak emiatt.

A második félidőben tovább sokasodtak a pápai tréner gondjai, egy ütközés után ugyanis Dénes kapus megsérült, akit néhány perccel később le is kellett cserélni. A 70. percben Szilágyi tört be a tizenhatoson belülre, ám lőni nem tudott mert a védők összezártak előtte. Két perccel később Simita kapta a jobb oldalon a labdát, próbálkozása kevéssel kerülte el a jobb kapufát. A 83. percben eldőlt a meccs, Simita kapta egyedül a labdát a jobb oldalon, lekészítését Nagy belsőzte a kapu közepébe, Szigeti csak beleérni tudott, 0-2. Három perccel később már három volt a különbség, egy sarokrúgást a röviden érkező Czingráber továbbított a bal alsóba, 0-3.

Weitner Ádám: Mezőnyben egyenrangú ellenfelei voltunk a Mosonmagyaróvárnak, főleg az első félidőben próbáltuk irányítani a játékot, letámadtunk, jó szellemben futballoztunk. Szünet után sem adtuk fel, mentünk tovább, váltottunk, jobban kinyíltunk, próbáltunk egyenlíteni, de ez sem hozta meg a remélt fordulatot.

Varga László: Nagyon erős csapatot győztünk ma le, elégedett vagyok. Veszélyesebben futballoztunk ellenfelünknél, s bár volt néhány kisebb-nagyobb hullámvölgy, a minőségünk megvolt előre ami három gólt eredményezett.

Perutz FC – Credobus Mosonmagyaróvár 0-3 (0-1)

Perutz FC: Dénes (Szigeti 59.) – Molnár, Bence, Zsirai, Füredi – Iványi (Jurik 67.), Köles, Sandal, Szilágyi – Skriba, Hanzl (Kalász 52.). Edző: Weitner Ádám.

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Simita, Debreceni, Boros (Nagy 72.), Tóth (D’urso 88.), Szalka, Czingráber (Bokor 88.), Deák, Nagy (Horváth 65.), Végh, Popov (Tóth 65.). Edző: Varga László.

A pápai csapat a következő fordulóban a Gyirmót II. vendége lesz.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: