Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Szent Márton-napi vigalom az Esterházy-kastély udvarán

Pintér-Papp Eszter | 2021.11.10.

Már áll a rendezvénysátor és épülnek a faházak az Esterházy-kastély udvarán, hogy minden készen várja a péntek délutánt, amikor megkezdődik a Szent Márton-napi újbor ünnepe. A faházak pénteken és szombaton délután várják a vendégeket libaételekkel, édességekkel és borokkal, a fesztiválsátorban pedig sorra követik egymást a szórakoztató programok. A kétnapos rendezvénysorozatot Pápa Város Önkormányzata és a Somlói Borrend Egyesület szervezi.

Horváth Dorina, a Jókai Mór Művelődési Központ kulturális szervezője a Médiacentrumnak elmondta, pénteken 16 órakor nyitnak a faházak, a színpadi programok 16.30-kor a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete Énekkara és Irodalmi Köre műsorával kezdődnek. Pénteken fellép még a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület, majd két zenekar, a Berka Együttes és a Zűrös Banda szórakoztatják az érdeklődőket.

– A program szerevezése során arra törekedtünk, hogy a Szent Márton-napi újbor ünnepének programjai elsősorban a népi, népzenei világot jelenítsék meg, így az együttesek is főként a népzenei palettáról érkeznek a rendezvényre. Természetesen ebbe is szerettünk volna változatosságot becsempészni, így nem kizárólag tisztán népzene szól, hanem az együttesek sajátos stílusa keveredik a népzenével – hangsúlyozta Horváth Dorina.

Szombaton 15.30-kor a Csavar Színház Nagyidai cigányok című előadása nyitja a színpadi programok sorát, a faházak pedig már 15 órától várják a vendégeket. A Somló Banda koncertjét követően kezdődik a köszöntő, majd az újborszentelés, és az idei rendezvényen is avatnak borlovagokat.

Szombaton várja a családokat a pápai Márton-napok hagyományos programja, a Liba Tour, melyről Cseh-Müller Orsolya, a JMK kulturális szervezője árult el részleteket. A családi nyereményjáték állomásai a Jókai Mór Városi Könyvtár, a Kékfestő Múzeum, a Pannonia Reformata Múzeum és az Esterházy-kastély lesznek. A családoknak 15 órától 18 óráig lesz lehetőségük arra, hogy valamennyi helyszínt bejárják és ott különféle feladatokat – totókat, kézművesfeladatokat – teljesítsenek. A valamennyi helyszínt teljesítő családok közt szombaton 19 órakor értékes nyereményeket sorsolnak ki, köztük családi belépőket a város turisztikai attrakcióihoz és könyvutalványokat.

A Szent Márton-napi rendezvénysorozat záróprogramja a Cimbaliband szombaton 20 órakor kezdődő koncertje lesz.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: