Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Látogatási és kijárási tilalom két idősotthonban

Huszár Hajnal | 2021.11.10.

A koronavírus-fertőzés megjelenése miatt több korlátozó intézkedésről hozott döntést az elmúlt hetekben Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI intézményvezetője. Ezek közül a legfrissebb döntés ma született.

Nem sokkal ezelőtt tartott tájékoztatóján felidézte, két héttel ezelőtt a hajléktalanszállón betegedett meg egy munkatársuk, ő jelenleg is karanténban van, más érintettje egyelőre nincs a fertőzésnek, az ellátás biztosított. Kiemelte, az ellátottak között sincs beteg, köztük egyébként csak három beoltatlan személy van.

Ugyancsak két héttel ezelőtt regisztrálták egy munkatársuk megfertőződését a Fogyatékosok Nappali Intézményében, itt azonban a másik két dolgozó is megbetegedett, ezért november 9-től a Fogyatékosok Nappali Intézményében a szolgáltatás szünetel – tájékoztatott az intézményvezető, hozzátéve, amennyiben már egy munkatársuk karanténja lejár és visszatérhet a munkába, korlátozott létszámú ellátott fogadását ismét biztosítja az intézmény.

A héten a bentlakásos ellátást is elérte a koronavírus-fertőzés. Emiatt a Barát utca 3-ban és a Barát utca 4-6-ban működő intézményegységben mától látogatási és kijárási tilalmat rendelt el az intézményvezető. Hangsúlyozta, rendszeresen végeznek szúrópróbaszerű gyorstesztelést az ellátottak körében, az eddigi eredmények azt mutatják, a lakók között nincsenek fertőzöttek, az ő átoltottságuk egyébként 95 százalékos.

– Az ellátás folyamatosan biztosított – jelentette ki az igazgató, aki arról is szólt, a látogatási tilalommal érintett intézményegységekben a nap egészében biztosítják a lakók elérhetőségét minden eszközzel, így a hozzátartozók tudják tartani a kapcsolatot az idősotthonokban élő családtagjukkal.

A kialakult helyzet miatt, új lakókat jelenleg nem fogadnak az intézményegységekben, a költözésre kijelölt lakóknak egyelőre várakozniuk kell a felvételre.

A másik két telephelyen, a Teveli úti és a Vörösmarty úti otthonházban látogatási idő korlátozást vezettek be biztonsági céllal, itt 15-17 óra között látogathatók az idősek.

Az ESZI munkatársai közül jelenleg nyolc fertőzött van – tudtuk meg Szalainé Tihanyi Andreától.


  • Friss hírünk
    Videó
    Múltidéző

    Múltidéző 2024.04.19.

    Események ezen a napon a következő évekből: 2010, 2012, 2016

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: