Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Elmarad a cigány nemzetiségi önkormányzat tehetségkutató műsora

Babos Petra | 2021.11.10.

Ma tartotta ülését a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat. A képviselők az első napirendi pontban véleményezték Pápa Város Önkormányzata Képviselő-testületének a közművelődésről szóló rendeletének módosításával kapcsolatos önkormányzati rendelettervezetét. 

– A Veszprém Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Törvényességi Felügyeleti Osztálya szeptember végi tájékoztatása alapján 2021. évben törvényességi vizsgálatokat folytat le a Miniszterelnökség ellenőrzési munkaterve szerint. Ennek keretében felülvizsgálta Pápa Város Önkormányzata Képviselő-testületének a közművelődésről szóló önkormányzati rendeletét. A települési nemzetiségi önkormányzatokkal a közművelődésről szóló önkormányzati rendelettervezet egyeztetése megtörtént. A képviselő-testület új közművelődési rendeletet alkotott 2020 decemberében.  Ezzel a rendelettervezettel a nemzetiségi önkormányzat egyetértett – mondta az ülésen dr. Benkő Krisztina önkormányzati és szervezési osztályvezető.

Vegyes ügyek keretében Kozák János elnök a hétvégén megrendezett Együtt lenni jó kulturális napról beszélt. Kiemelte, a program sikeres volt, a kiváló hangulatú rendezvényen a résztvevők jól érezték magukat. Az időjárás is kegyeibe fogadta a programot, hiszen kellemes, őszies napot tudhattak maguk mögött.

– Az Állj színpadra! programunkat november 20-ára hirdettük meg, ám a folyamatosan romló járványügyi adatok miatt ezt lemondjuk. Úgy döntöttünk,  nem szervezzük meg  idén, reméljük, jövőre lehetőségünk lesz majd pótolni minden elmaradt rendezvényünket – zárta gondolatait az elnök.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: