Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

A pumpapálya kész, de még nem használható

Huszár Hajnal | 2021.11.11.

A Külső-Várkertben épülő pumpapark pályatestének építési munkálatait befejezték a kivitelezők, a rézsűket rendezték és fűmaggal bevetették, de még nem használható a különleges kerékpárpálya, így a megrendelő önkormányzat és a kivitelező is azt kéri, hogy egyelőre ne használják a bringaparkot az extrém sportok kedvelői. A területen még tereprendezési munkák következnek, padokat, hulladékgyűjtőket és kerékpártárolókat telepítenek az építők és egy kerítés is készül, mely körbeveszi majd a bringások birodalmát. Ezeket a feladatokat a következő hetekben elvégzik, aztán jöhet a pumpapálya átadása és birtokbavétele. Vagyis, kicsit még türelmesnek kell lenniük mindazoknak, akik a kerékpársportnak ezt a fajtáját is szeretnék élvezni.

A pápai bringapark az ország egyik legkülönlegesebb pályája lesz, nemcsak mérete miatt –   az átlagos hazai pumpapályáknál a miénk lényegesen nagyobb -, hanem azért is mert rögtön két pálya is épült: egy kisebb a kevésbé rutinosaknak és a legfiatalabb korosztálynak és egy nagy a rutinos, merész bringásoknak. A park teljes területe 1400 négyzetméter, a pálya teljes hossza pedig 220 méter, vagyis ennyi utat tesznek meg egy körben a sportolni, szórakozni vágyók, ha minden hullámon és kanyaron végigmennek.

Videó: Gulyás Attila

A már most is látványos pumpapark mellett más érdekesség is várja azokat, akik kilátogatnak a Külső-Várkertbe, a Vajda mögötti rétre. Az itt készülő korosztályos játszótér is kezdi elnyerni a formáját, hiszen a kivitelezők megkezdték a játszóeszközök telepítését. A nagy kalózhajó már „beállt a dokkba”, a közel 9 méter hosszú és 5 méter széles, háromszintes játszóeszköz összeszerelését megkezdték, lesznek rajta csúszdák, feljárók, köteles mászókák. Ezenkívül rugós játékok, hinták is helyet kapnak a nagyok gumiborítású játékterén. A kicsik birodalma egy hatalmas homokozó lesz, amiben több játékot is elhelyeznek az építők.

A szabadidőparkká alakuló egykori réten már készülnek a gyalogutak, sétányok és megkezdődött a tómeder növényzettől való megtisztítása is, hiszen a most többnyire száraz medret hamarosan megtöltik vízzel és állandó élővízzé válik.

Mondhatjuk, hogy most a Külső-Várkert a városnak az a része, ahol a legizgalmasabb átalakulások zajlanak. Aki pedig szeretné élőben is megnézni az új létesítmények készülését, szeretné megismerni, mi minden várja majd a kikapcsolódni vágyókat a Vajda mögött, azt szeretettel várja az önkormányzat november 21-én, vasárnap, 14 óra 30 perckor egy projektnézegető sétára, ahol minden részletet megtudhatnak az érdeklődők a leendő szabadidőparkról. Érdemes lesz kerékpárral érkezni, hiszen a Fenyvesben tett séta után 16 órakor rövid városi kerékpártúra indul, melyen az új vajdai és várkerti kerékpárutat járhatják be a résztvevők. Ez utóbbi program a közlekedési balesetek áldozatainak emléknapjához is kapcsolódik, így a bringatúra a Kálvária temetőnél tartott kis megemlékezéssel zárul. A projektnézegető séta, majd a városi kerékpártúra a Fenyveserdő bölcsőde parkolójából indul. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel, meleg teával és ajándékkal várnak.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: