Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Márton-nap a Csodavár óvodában

Babos Petra | 2021.11.12.

A Márton-nap jegyében családi napra invitálták a szülőket ma késő délután a Csodavár Evangélikus Óvodába.

Ságiné Bálint Tünde óvodavezető elmondta, az elmúlt napokban az ovisokkal megismertették a Márton-napi népszokásokat, hagyományokat, Szent Márton legendájának történetét.

– A Márton-nap jelképes állata a lúd, ezért  kis libákat készítettünk, kukoricát morzsoltunk, mondókákat tanultunk, énekeltünk, ezenkívül nagyon sokat beszélgettünk a jó cselekedetről, a segítségnyújtásról és egymás megsegítéséről – tudtuk meg az óvoda vezetőjétől, aki kiemelte, minden évben készülnek a gyerekekkel a Márton-napra.

– A mai délutánon lámpás felvonulást tartottunk az óvoda udvarán. A kicsikkel egy rövid műsorral készültünk, de a játék sem maradhatott el. Ezúttal egy keresős játékot játszottunk, az ovisok a kis lámpásaikkal egy-egy libás képet kerestek meg az udvaron – emelte ki Ságiné Bálint Tünde. Az óvoda vezetője hangsúlyozta, ezek a programok kiváló alkalmak arra, hogy a szülőkkel bensőségesebb viszonyt tudjanak kialakítani az óvónők, s jobban megismerjék egymást.

A Márton-napi rendezvény végén a gyerekeket és a szüleiket libazsíros kenyérrel és meleg teával vendégelték meg az óvoda udvarán.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: