Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

LibaTour, a családi vetélkedő

Pintér-Papp Eszter | 2021.11.13.

A Szent Márton-napi újbor ünnepének hagyományos programja a családok körében nagy népszerűségnek örvendő LibaTour vetélkedő, mely ma délután 15 órától várja négy helyszínen a résztvevőket. Azon családok közt, akik valamennyi helyszínen teljesítik a feladatokat és a lepecsételt menetlevelet bedobják az Esterházy-kastély bejáratánál elhelyezett ládába, értékes nyereményeket – belépőjegyet az Esterházy-kastély játszóházába és barokk ruhás fotózására, egész napos családi belépőjegyet a Várkertfürdőbe, könyvutalványt, családi belépőjegyet a Pannoni Reformata Múzeumba, egyedi kézműves ajándéktárgyakat a Kékfestő Múzeumból és belépőjegyet a december 6-i Mikulás-koncertre – sorsolnak ki.

A LibaTour egyik helyszíne a Jókai Mór Városi Könyvtár, ahol totóval készültek a vetélkedőre. Nagy Zoltán, a könyvtár munkatársa hírportálunknak elmondta, kollégái egy 13+1 kérdésből álló kvízt állítottak össze a Somlóról és Szent Mártonról. A kérdésekre a családok közösen tudják megadni a választ, ha valamelyik kérdés esetében nem biztosak a helyes megfejtésben, a szervezők előkészítettek olyan könyveket, amelyek segítségükre lehetnek.

Ottjártunkkor már nagy volt a sürgés-forgás a Kékfestő Múzeum foglalkoztatójában. Dr. Méri Edina szakmai vezető örömmel mutatta a jókedvűen alkotó családokat. Mint mondta, ők több programot is kínálnak a LibaTour résztvevőinek. A gyerekek papír libasort és terményképeket készíthetnek, a felnőtteknek pedig Márton-napi fejtörőt állítottak össze.

A Pannonia Reformata Múzeum szintén szerepel az állomások közt, ahol Füstös Gáborné múzeumpedagógus fogadja a LibaTour résztvevőit. Ott kvízből, keresztrejtvényből és kirakóból választhatnak a családok, majd liba formájú virágcserépdíszeket alkothatnak a gyerekek, a legkisebbeket pedig színezővel várják.

A családi vetélkedő negyedik állomása az Esterházy-kastély kézműves alkotóterme, ahol szintén érdekes kézműves-foglalkozásokon vehetnek részt kicsik és nagyok egyaránt. Poráczky Tünde szakmai vezető a Pápa és Vidékének elmondta, igyekeztek az újrahasznosítás jegyében összeállítani a foglalkozás programját, ezért spatulalibákat, borospohárból készült asztali díszeket és Márton-napi lámpásokat készíthetnek az érdeklődők.

A LibaTour állomásain 18 óráig várják a családokat, a menetleveleket 18.30-ig fogadják az Esterházy-kastélyban. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: