Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Kölyökatléták a sportcentrumban

Haraszti Gábor | 2021.11.15.

A Pápai Atlétikai Club szervezésében kölyökatlétika-versenyt rendeztek a Pápai Sport Centrumban, ahol az egyesület edzői játékos feladatokkal várták az U10-es korosztályt.

A programban a picik koordinációs, mozgástanulási képességének fejlesztésére helyezik a hangsúlyt, az atlétikától függetlenül, de az atlétikus mozgásformák segítségével. A cél, hogy a mozgástanulás fókuszba állításával sokoldalúan felkészített gyermekeket neveljenek, emellett népszerűsítsék a sportágat, a mozgást, az egészséges életmódot.

– A 2012-ben vagy korábban született atlétapalánták versenyeztek a Kis Károly Futófolyosón, ahol három pályát alakítottunk ki számukra – mondta Szabó Sándor, a PAC edzője. – A szövetség által meghatározott, könnyen elvégezhető, játékos feladatok voltak, futó, ugró és dobó versenyszámok. Célunk volt az is, hogy azok is sikerélményhez jussanak, akik a korosztályuknak rendezett versenyeken nem feltétlenül voltak ott a legjobbak között, ennek érdekében csapatversenyt is rendeztünk. Alapvető dolog, hogy a sporton keresztül jó embereket is neveljünk, de nem kizárólag atléták kinevelése a cél, hiszen az atlétika, a sportok királynője rengeteg másik sportág alapjaként szolgálhat.

Szabó Sándor elmondta, a program regionális versenyére a közeljövőben Székesfehérvárra utaznak, ahol várhatóan két nyolcfős pápai csapat vesz majd részt. 


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.26.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: