Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Táncos flashmob a piacon

Pintér-Papp Eszter | 2021.11.16.

Csodaszép viseletbe öltözött lányok és fiúk sétálgattak, vásároltak ma reggel a Városi Piacon, aztán egy pár énekelni és táncolni kezdett és hamarosan mindannyian csatlakoztak hozzájuk. A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma 11., 12. és 13. évfolyamos néptáncos növendékei villámcsődület keretében mutatták be a közelmúltban egy pályázati lehetőségnek köszönhetően beszerzett viseleteiket. A rövid műsorra valóban kisebb csődület támadt a piacon, eladók és vásárlók egyaránt mosolyogva fogadták a fiatalok táncát.

Baráth Julianna intézményvezető a Médiacentrumnak elmondta, a református gimnázium alapítványa a Pápa Város Kulturális Fejlesztéséért Helyi Közösség felhívására nyújtott be pályázatot, melyen kétmillió forintot nyertek el. Az összeget eszközbeszerzésre, hangosító rendszer beszerzésére fordították, emellett lehetőségük nyílt arra is, hogy a néptánctagozat számára dél-alföldi viseleteket vásároljanak. – Nagyon jó lehetőség volt ez a pályázat, hiszen több mint tíz éve van néptánctagozatunk, de ruhatárunk még nem volt és gyakran gondot okozott, hogy honnan béreljünk ruhákat a táncosoknak. Örülünk, hogy most lehetőségünk nyílt arra, hogy saját ruhákat és csizmákat vásároljunk. Ezenkívül fontos, hogy egy mobil hangosítási szettet is vásárolhattunk a pályázati összegből – hangsúlyozta az intézményvezető.

– A pályázatnak köszönhetően beszerzett ruhákat és technikai berendezést mutattuk be ezen a villámcsődületen, mintegy a pályázat ünnepélyes lezárásaként – mondta Kondics Gergely, a néptánctagozat vezetője, aki arról is szólt, hogy dél-alföldi viseleteket – 10 férfi és 14 női rendet – varrattak a tagozat táncosai számára és a varrónő olyan komolyan utánajárt a témának, hogy kettő olyan viselet is született, amihez hasonlót eddig csak a szegedi múzeumban lehetett látni.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: