Pilinszky Jánosra emlékezett a Jókai Kör

257
Fotó: Babos Petra

A Pápai Jókai Kör Egyesület éves programtervében rendszeresen szerepel irodalmi délután, amikor egy-egy íróra, költőre emlékeznek a nagy múltú közösség tagjai. Legutóbb szeptember végén Csoóri Sándorra emlékeztek. A mai alkalmat Pilinszky Jánosnak, a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költőjének, a Baumgarten-, József Attila- és Kossuth-díjas alkotónak szentelték, aki 100 éve született és 40 éve hunyt el. Szabóné Juhász Klára alelnök, szervező tartott előadást a költő életéről és munkásságáról, s ezt versek, prózai művek egészítették ki a Türr István Gimnázium és Kollégium diákjainak tolmácsolásában. A diákokat a kör elnökségi tagja, dr. Hodásziné Pingitzer Andrea magyartanár készítette fel.

– A pandémia miatt csak júniusban tudtuk megtartani tisztújító közgyűlésünket. A vezetőségben egyetlen változás történt, Szabóné Lovász Gyöngyi lemondott, s az ő helyére dr. Hodásziné Pingitzer Andreát választottuk meg – tudtuk meg az alelnöktől, aki elárulta, remélik, rendezvényeiket megszervezhetik, hiszen az egyesület kiemelt céljai közt szerepel Jókai Mór emlékének ápolása és irodalmi programok szervezése.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!