Ünnepi díszbe öltözik a város

387
Fotó: HuHa

Hétfőn a Városgondnokság munkatársai megkezdték a karácsonyi díszek kihelyezését a város közterületeire. Tegnap Borsosgyőrön és a Fő utcán dolgoztak – előbbi helyszínre 5 díszt tettek, utóbbit 13 ékesíti majd -, ma pedig a Kossuth utcára szerelték fel az átfűzéseket. Ide most csak 5 díszt tudnak felrakni, hiszen a kapuszín előtti területen nagy munkagépek dolgoznak és azok elérhetik a fénydíszeket. A Fő tér azonban idén is teljes dekorációt kap, 19 lámpaoszlopra szerelhető fénydíszt szerelnek fel és 28 fára tesznek világító füzért. Ezenkívül a Márton István utca és a Deák Ferenc utca kap díszkivilágítást, de lesznek ünnepi fények az Esterházy-kastély előtt is.

– A kastély előtt 11 kandeláberre tervezünk díszeket idén, ezen a helyen folytatjuk az ünnepi kivilágítás bővítését – mondta el Bakó István, a Városgondnokság igazgatója, hozzátéve, az új díszek még nem készültek el, de bízik abban, hogy advent kezdetére megérkeznek.

Ünnepi fényből természetesen jut Tapolcafőre és Kéttornyúlakra is, oda is 5-5 motívumot helyeznek el, éppúgy, mint Borsosgyőrön.

Az igazgatótól megtudtuk, a város karácsonyfájára több felajánlás is érkezett, ezekből a napokban választják ki, melyik álljon a Fő téren, de idén is lesz karácsonyfája a volt Kilián lakótelepnek és a Vajda lakótelepnek is.

Az ünnepi díszítésnek advent első vasárnapjára kell elkészülnie, így a Városgondnokságnak két hete van a munka elvégzésére.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!