Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Allegrós növendékek hangversenye

Babos Petra | 2021.11.16.

Az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola több mint másfél év kihagyás után szervezett hangversenyt  növendékei számára. A koncertnek a Huszár Közösségi Ház előadóterme adott otthont.

Szili Gabriella igazgató a Médiacentrumnak elmondta, hosszú idő után ez volt az első növendékhangversenyük.

– Nehéz időszakon vagyunk túl, hiszen az online térben nem volt egyszerű az oktatás. Nagy örömünkre, most meg tudtuk szervezni a növendékek hangversenyét. A digitális oktatás úgy gondolom, nem hiábavaló munka volt, hiszen a gyerekek tanultak, ám a minőségi munkát a személyes kontaktus nélkül nem lehetett megvalósítani. Már mindenki nagyon vágyott arra, hogy ismét jelenléti oktatásban vehessen részt. Ez főként a kicsiknél fontos, hiszen nekik fizikai segítségre is szükségük van a hangszertechnika mellett. Remélem, marad a személyes oktatás a jövőben is – emelte ki az igazgatónő, aki hozzátette, a csoportos oktatásban nagy károk keletkeztek az elmúlt időszakban, hiszen az Allegrónak több olyan telephelye is működik, amelyik nem oktatási intézmény, hanem művelődési ház, és ezeket bezárták a járvány idejére. Online formában pedig nagyon nehéz néptáncot oktatni. Így a személyes kapcsolatok, az a motiváció, ami fontos a diákoknak, elmaradt, s ez hiányzott is.

– A ma esti koncertre a tanárok javaslatára és önkéntes alapon jelentkezhettek a növendékeink. Több olyan diákunk is van, aki ma mutatkozott be a közönség előtt első ízben. A hangversenyek hangulatát nem lehetett az online térben gyakorolni, ezt csak személyesen tudjuk átélni – mondta Szili Gabriella, aki hozzátette, összesen 19 műsorszámot hallhatott a közönség, melyben volt kamarazene és voltak szólisták. Az est során többek között furulya, zongora és cselló hangja csendült fel.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.03.28.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: