Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Andalgó nyugdíjasok

Pintér-Papp Eszter | 2021.11.17.

Rendszeresen sétálnak Pápán, kirándulásokat szerveznek az ország több pontjára, fontos számukra az egészséges életmód és persze séta közben nagyokat beszélgetnek. Ők a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete Andalgó Klubjának tagjai, akik legutóbb kedden indultak sétára, hogy megnézzék a városban zajló fejlesztések némelyikét.

– Monspart Sarolta 2017-ben hirdette meg, hogy a nyugdíjasok egészségének megóvása érdekében alakuljanak gyalogló klubok. A felhívás hatására országszerte egyre több ilyen közösség jött létre és 2018-ban Pápán megalakult a klub – mesélte a Médiacentrumnak a kezdetekről Kiss Sándorné, az andalgó klub vezetője.

A klub tagjai keddenként találkoznak és ezeken az alkalmakon kezdetben városszerte gyalogoltak 3-4 kilométert. Időközben egyre bővült a tagság – zömmel hölgyek csatlakoztak, de néhány úr is akad a tagok között – és nemcsak Pápán sétálnak, több kirándulást is szerveztek már. Mivel általában több mint húszan vannak egy alkalmon, a távolabbi célpontokat vonattal közelítik meg. Jártak már Győrben, Sárváron és Szombathelyen, de autóbusszal elutaztak Bakonyjákóra és Bakonybélbe is, így lassan megismerik a környék legfontosabb látnivalóit.

A klubvezető úgy véli, a jó társaság és a jó hangulatú programok tartják össze az andalgó klub közösségét. Séta közben sokat beszélgetnek, ismeretségeket kötnek és nem utolsó sorban jó levegőn, mozgással töltik az idejüket, ami ebben a járványos időszakban is nagyon fontos. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: