Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Pápai érem a karate Európa-bajnokságon

Haraszti Gábor | 2021.11.18.

Harmadik helyezéssel tért haza a Romániában rendezett Shinkyokushin Európa-bajnokságról Bóka Viktória, a Griff SE karatékája, aki az U20-as mezőnyben küzdelemben állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

November közepén Nagyváradon járt a Shinkyokushin Magyar Válogatott, ahol az indulók formagyakorlatban (kata), majd küzdelemben (kumite) döntötték el, hogy ki a legjobb európai versenyzője a jelen lévő 19 ország harcosainak. Az év legnagyobb és legrangosabb európai utánpótlásversenyén nagyon szép pápai eredmény született, hiszen Bóka Viktória az U20-asok -65 kilogrammos kategóriájában harmadik helyen végzett. A fiatal versenyző elégedett volt eredményével.

– Éremért utaztam, így nem lehetek elégedetlen, bár úgy érzem, a második meccsemben több volt – mesélte a friss Európa-bajnoki dobogós. – Először egy holland lány volt az ellenfelem, a küzdelemben végig sikerült dominálnom, megvalósítani az elképzeléseimet, így magabiztosan győztem. A sorsolás folytán a folytatásban egy lengyel karatéssal találkoztam, aki ellen hiányzott az állóképesség és versenyrutin. A menet végén két bíró döntetlent ítélt, kettő pedig ellenfelemet hozta ki győztesnek, ilyen esetben az a szabály, hogy a vezetőbíró dönt, aki riválisomat látta jobbnak. Úgy gondolom, ha folytatódott volna a mérkőzés, még tudtam volna egy kis energiát mozgósítani, sajnos erre nem került sor – zárta beszámolóját Viktória.

A Shinkyokushin Magyar válogatott az előkelő negyedik helyen zárt, a magyarok hat arany-, három ezüst- és 14 bronzéremmel tértek haza. A kontinensviadalon a pápai Meiyo Dojo színeiben Szigeti Panna is indult, szereplésével hamarosan külön cikkben foglalkozunk.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: