Biztonságos tűzifavásárlás

270
Fotó: illusztráció

A Pápai Rendőrkapitányság a tűzifa árusításával elkövetett csalások megelőzésére figyelmeztet.

Az ősz beköszöntével eljött a fűtési szezon, sokan még csak ilyenkor gondoskodnak a téli tüzelőről. A házaló kereskedők gyakran üzletelnek tűzifával, közöttük pedig vannak olyanok, akik különböző módszerekkel igyekeznek megkárosítani a gyanútlan vásárlókat. A rendőrség arra kéri a tűzifa vásárlókat, hogy a csalások megelőzése érdekében fogadják meg az alábbi tanácsokat:

  • Csak állandó, megbízható helyről vásároljanak! Részesítsék előnyben a hivatalos telephellyel, stabil elérhetőséggel rendelkező vállalkozásokat!
  • Amennyiben lehetőség nyílik rá, kérjék meg egy ismerősüket arra, hogy segítsen ellenőrizni a leszállított áru mennyiségét és minőségét!
  • Ragaszkodjanak a szabályszerű számla kiállításához és ellenőrizzék az azon szereplő adatokat!
  • A vételárat csak a fa lerakását, valamint az áru minőségének és mennyiségének az ellenőrzését követően fizessék ki!
  • Ha bűncselekmény áldozatává váltak, vagy gyanús körülményt észleltek, értesítsék a rendőrséget a 112-es ingyenes segélyhívószámon!

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!