Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Hamarosan újra jégre léphetünk

Pintér-Papp Eszter | 2021.11.18.

A Pápai Jégpálya az Esterházy-kastély ölelésében vitathatatlanul az ország legcsodálatosabb hangulatú jégpályája. Alighogy elbontották a Szent Márton-napi újbor ünnepének kulisszáit, máris megkezdődtek a jégpálya építésének munkálatai, ami jó hír a korcsolyázás szerelmeseinek, hiszen az elmúlt évben a koronavírus-járvány miatt oly sok szabadidős lehetőséggel együtt ez a létesítmény sem fogadhatott látogatókat.

Boros Katalintól, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, az Esterházy-kastély udvarán két sikeres szezont tudhat maga mögött a jégpálya, az elmúlt szezon azonban a járványügyi intézkedések miatt kimaradt.

– Kollégáim a napokban megkezdték a jégpálya építését és azt reméljük, hogy hamarosan fogadhatjuk itt, a kastélyudvaron a korizni vágyókat. Fontos elmondani, hogy a jégpálya használatánál mindig az aktuálisan érvényben lévő előírások lesznek iránymutatók. Jelen pillanatban a szabadtéri sportokhoz semmilyen igazolás és igazolvány nem kell. Ha ez a jövőben változik, akkor természetesen alkalmazkodunk az új szabályozáshoz – hangsúlyozta Boros Katalin, aki felhívta a figyelmet a jégpálya Facebook-oldalára. Mivel a létesítmény indítása sok körülménytől – az építéstől, a gépház üzembe helyezésétől, az időjárástól – függ, pillanatnyilag nem lehet napra pontosan megmondani, hogy mikor léphetnek pályára az első korcsolyázók. Ezért a Facebook-oldalon lesznek elérhetők a jégpályával kapcsolatos legfontosabb információk, így a nyitás időpontja is.

Addig is elő a korcsolyákkal, ellenőrizzék le, hogy azok az egy szezonnyi kényszerpihenő után sportolásra alkalmas állapotban vannak-e! Ha nem, akkor se csüggedjenek, hiszen az Esterházy-jégarénában a korábbiakban is volt lehetőség korcsolyakölcsönzésre.       





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: