Szombattól újra kötelező zárt térben a maszkviselés!

618
Fotó: Pintér Ádám

A Kormány arról döntött, hogy a járványügyi adatok romlása miatt szombattól ismét kötelező lesz a maszkviselés zárt terekben – jelentette be néhány perccel ezelőtt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

A döntés értelmében többek közt az üzletekben, bevásárlóközpontokban, színházakban, mozikban és múzeumokban is kötelező lesz a maszkviselés, iskolákban az intézményvezetők dönthetnek ennek elrendeléséről. Mint elhangzott, az 500 főnél nagyobb rendezvények továbbra is kizárólag védettségi igazolvánnyal látogathatók.

Gulyás Gergely arról is szólt, hogy az egészségügyben kötelezővé teszik a 3. oltás felvételét és az államigazgatásban is ezt tervezik.

A miniszter újra felhívta a figyelmet arra, hogy a járvány megfékezésének legfontosabb eszköze az oltás, ezért a jövő hétfőn oltási akcióhét kezdődik, amikor az ország 101 kórházában előzetes regisztráció nélkül felvehető a védőoltás.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!