Sportfoglalkozás nyugdíjasoknak

1218
Fotó: Babos Petra

A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének tagjai csütörtökönként 15 és 16 óra között sportfoglalkozáson vehetnek részt a sportcentrumban. A lelkes tagok – átlagosan 20-22 fő – örömmel vesznek részt a programon.

– Elsősorban gimnasztika jellegű, átmozgató sportfoglalkozást tartok a nyugdíjasklub tagjainak. A vázizmok átmozgatása során  kondicionáló és vérkeringést fokozó gyakorlatokat végzünk, amelyeket játékos feladatokkal ötvözök, így garantált a jókedv. Igyekszem az egészségfejlesztés szempontjából motiválni a résztvevőket, az időskori mozgást népszerűsítve – tudtuk meg Pap Dániel személyi edzőtől, senior trénertől, aki hozzátette, a seniorok nagyon motiváltak.

Gerencsér Lászlóné szeptember óta jár a tornára. Mint mondta, nagyon szereti a foglalkozásokat, hiszen  azok edzésben és jó kondiban tartják.

Baán Éva, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének elnöke elmondta, pályázatot nyújtott be Pápa Város Önkormányzatához, s a támogatásnak köszönhetően ingyen járhatnak a tagok a sportcentrumba a senior tornára, így  sokat tudnak tenni az egészségükért.

– Kedvezményes áron tudunk bérleteket, belépőket vásárolni a Várkertfürdőbe, a tornára ingyen jöhetünk a sportcentrumba,  ezenkívül terembérleti díjakra is kapunk támogatást a nagyrendezvényeinken felül. Az egyesület olyan programokat tud támogatni, amelyek a nyugdíjasok egészségmegőrzését szolgálják. Köszönjük Pápa Város Önkormányzatának hozzájárulását – mondta Baán Éva, akitől megtudtuk, jelenleg 660 tagja van az egyesületnek. Reményeik szerint, a soron következő programjuk a nyugdíjasok karácsonya lesz. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!