Hozta a kötelezőt a kupában a Conoil Pápa KC

72
Fotó: Haraszti Gábor

A bajnokságban elszenvedett Szigetszentmiklós elleni bosszantó vereség után a kupában talált vigaszt a Conoil Pápa KC, mely a Hepp Ferencről elnevezett sorozat harmadik fordulójában tíz ponttal győzte le a Sopront.

Jó emlékei lehetnek a versenysorozatról a pápaiaknak, hiszen az előző kiírásban egészen a nyolcaddöntőig meneteltek, ahol a TF parancsolt megálljt Horváth Attiláéknak. Két nappal a Baja elleni bajnoki előtt a zöld csoport utolsó előtti helyén álló SMAFC volt az ellenfél.

Eltiltás miatt Kálmán László vezetőedző és Vajda Balázs másodedző sem ülhetett le a kispadra, így a szakmai igazgató, Vajda József dirigálta az együttest.

Murai hármasával már az első percben magához ragadta a vezetést a Pápa és a negyed felére kétszámjegyű különbséget alakított ki (15-5). Koma közelije után aztán egy 6-0-s percet produkált a Sopron, így ismét csak két egység volt a különbség. Az első játékrész Varga közelijével zárult, ám a hatpontos vezetés ellenére védekezésben több kellett a folytatásra (23-17). Hazai hármassal indult ez a játékrész is, ezúttal Németh süllyesztett el egy triplát a gyűrűben és a folytatás is nagyon hasonlított az első tíz percben látottakhoz: bár támadásban voltak szép momentumok, a védekezés továbbra sem akart összeállni, könnyű kosarakat kapott a Conoil, így nagyszünetre nem tudott megnyugtató előnyt kialakítani (20. perc 50-43). 10-2-vel kezdte a nagyszünet utáni etapot a Pápa, amivel eldőlt a továbbjutás, sőt Muraiék még egy lapáttal rá tudtak pakolni teljesítményükre, 17 ponttal is vezettek (71-54), előnyükből 13-at meg tudtak őrizni a záró negyedre (75-62). Az utolsó tíz percben a Sopron becsülettel küzdött, de nem volt esélye a fordításra, a 100-90 arányban diadalmaskodó Conoil Pápa KC-nak jó felkészülés volt a kupameccs a Baja elleni idegenbeli összecsapás előtt.

Conoil Pápa KC – SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia 100-90 (23-15, 27-28, 25-19, 25-28)

Conoil Pápa KC: Koma 22/3, Murai 20/3, Hódi 5/3, Németh A. 11/3, Sonyák 13/6, cserék: Erdei, Németh G., Kasza, Kocsis 2, Varga 22, Lintner 2, Horváth A. 3/3.

Vajda József: Egy tehetséges, fiatal ellenfelet győztünk le, a csapatkohézióval, a támadással elégedett voltam, a védekezéssel nem. Amellett, hogy próbáltuk feldolgozni a BKG elleni vereséget – ami tulajdonképpen győzelem volt – igyekeztünk gyakorolni a bajnoki folytatásra.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!