Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Vidám évzáró a tapolcafői kertbarátoknál

Pintér-Papp Eszter | 2021.11.19.

Ma este tartotta évzáró összejövetelét a Tapolcafői Kertbarátkör. A településrész kultúrházában megrendezett programon megjelentek elsőként Somogyi Zoltán elnök beszámolóját hallhatták, majd a hagyományokhoz hűen köszöntötték a jubiláló tagokat, átadták a szüreti dekorációk közt hirdetett verseny díjait, valamint egy versíró verseny díjait, végül a szórakozásé volt a főszerep. Kiss Zoltán szavalatát követően fellépett a Homokbödögei Színjátszó Csoport, majd a Gráciák fokozták a hangulatot.

Somogyi Zoltán a Médiacentrumnak elmondta, a kertbarátoknál már hagyomány, hogy az évet egy vacsorával, zenés, vidám programmal zárják.

Az elnök az idei év értékelése kapcsán úgy fogalmazott, annak ellenére, hogy a koronavírus beárnyékolta az első félévet, sikeres évet tudhatnak maguk mögött. Birtokba vehették a tejcsarnokot, társadalmi munkával kitisztították az Örvény-tavat, karbantartották a döbrési borutat, emlékhelyet alakítottak ki a Döbrés dűlőn Szent Orbán, a szőlőhegyek védőszentje tiszteletére, szüreti felvonulást tartottak, részt vettek a Te Szedd! országos szemétszedési akcióban és több érdekes előadást is hallhattak az év során a tagok, de természetesen a naptárkiadás sem maradhatott el az idei évben sem.

Mint megtudtuk, 84 tagja van a kertbarátkörnek, nagyon aktív közösség, az összejöveteleiken a tagság legalább fele megjelenik.

Az idei évben elmaradt a házi borverseny, azonban részt vettek egy pétfürdői megyei megmérettetésen, ahonnan arany, ezüst és bronz minősítéssel térhettek haza. Három pályázatukból kettő sikeres volt, melyeknek köszönhetően kirándulást szerveztek, kiadványt szerkesztenek és kulturális programokat rendezhettek. Harmadik pályázatukat még nem bírálták el, azt számítástechnikai eszközbeszerzésére nyújtották be. A pályázatok mellett Pápa Város Önkormányzata is támogatta a Tapolcafői Kertbarátkör idei programjait.

Az idei munkatervükből még két dolog van hátra, az egyik a betlehem felállítása, a másik pedig egy emlékkő elhelyezése a református templom mellett annak emlékére, hogy az első írásos emlék szerint az idei évben 745 éves Tapolcafő. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: