Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

A Perutz nyerte a tabellaszomszédok csatáját

Haraszti Gábor | 2021.11.21.

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában győzelemmel búcsúzott erre az évre a hazai pályától a Perutz FC, mely Sandal Dominik duplájával győzte le a csoport újoncát, a Kelen SC-t.

A sérült Dénes Zsolt és az eltiltott Köles János nélkül készült idei utolsó hazai bajnokijára a Perutz FC, mely a vele azonos pontszámmal álló fővárosiakat látta vendégül.

Jó első harminc percet produkált a hazai csapat, a vendégek kapusának a 13. percben kellett először védenie, Szalai átlövése ugyan kijött Zimáról, védője azonban szögletre tisztázott. Négy perccel később egy mintaszerű támadásból megszerezte a vezetést a Perutz, Szilágyi kapta a jobb oldalon a labdát, majd középre tálalt ahol Sandal érkezett és öt méterről a hálóba belsőzött, 1-0. A folytatásban bár nem alakult ki újabb hazai gólszerzési lehetőség, az történt a pályán, amit a Perutz akart. Az utolsó negyedórára kiegyenlítettebbé vált a játék, ám Borbély fejesét leszámítva nem láthattunk veszélyes vendég támadást. Két hatalmas pápai lehetőséggel indult a második felvonás, előbb egy szöglet után lefejelt labdát Nagy nem tudott közelről a hálóba gurítani, majd a tizenhatoson belül Sandal hámozta át magát három védőn, a kimozduló kapus mellett Oláhnak passzolt, akit az utolsó pillanatban szereltek. A 72. percben egy beívelés után Kertai bólintott a hálóba, ám lesen volt, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot. Egy perc sem telt el és egy szabályos gólt is szerzett a Kelen, egy újabb beadás után Kádár fejelt a léc alá, 1-1. A 78. percben ismét Oláh lábában volt a második hazai gól, ám ziccerben a kapusba lőtt. A 82. percben másodszor is megszerezte a vezetést a Perutz, Füredi beadását Sandal Dominik fejelte a rövidbe, 2-1. A hátralévő időben több említésre méltó esemény nem történt, a Perutz győzelemmel búcsúzott erre az évre a hazai pályától.

Perutz FC – Kelen SC 2-1 (1-0)

Pápa, Perutz-stadion. V.: Móri. Perutz FC: Szigeti – Molnár, Nagy, Zsirai, Szalai (Füredi 80.) – Bence, Iványi (Kalász 80.), Szilágyi (Skriba 80.), Sandal (Jurik 86.)– Hanzl, Oláh. Edző: Weitner Ádám. Kelen SC: Zima – Egyed, Kertai, Módly, Borbély, Kádár, Pintér, Lustyik (Horváth 89.), Soós (Tímári 59.), Erdei, Lipcsei. Edző: Harmati Tamás.

Weitner Ádám: Az első félidőben jól játszottunk, birtokoltuk a labdát, a Kelent kontroll alatt tudtuk tartani. Szünet után az eredmény miatt kockáztatott az ellenfél és feljebb jött, így legalább három tiszta ziccerünk volt, amik sajnos kimaradtak. A bekapott gól után egy emberként küzdöttünk, aminek meg is lett az eredménye.

Harmati Tamás: Felkészültünk a Perutz játékából, tudtuk mire számíthatunk, az első 30 perc nagyon nehéz volt. Utána egyenrangú ellenfelei voltunk a hazaiaknak, amit folytattunk a második félidőben is. Az egyenlítés után nem elégedtünk meg az egy ponttal, győzni akartunk, ami miatt kicsit fellazultunk és a Perutz ezt kihasználta.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: