Csőtörés a Vásár utcában

1530
Fotó: Babos Petra

Ma délután 15 óra 45 perckor érkezett a bejelentés a Pápai Vízműhöz, hogy a Vásár utcában ömlik a víz.

Szerkesztőségünk megkereste Vörös Dániel vezérigazgatót, aki elmondta, az egyik 300-as főnyomócső törött el.

– Az érintett szakaszon 16 óra 30 percre sikerült elzárnunk a vizet. Jelenleg két helyről töltjük vissza a vizet a víztoronyba, ahol 5 méter magas volt a víz szintje, s ez leürült 1,1 méterig, így körülbelül 1500 köbméter folyt el – tájékoztatta hírportálunkat a vezérigazgató, akitől megtudtuk, mostanra már minden háztartásban helyreállt a vízszolgáltatás.

Vörös Dániel kiemelte, a kritikus állapot addig állt fent, amíg nem zárták el a vezetéket, s ömlött a víz.

– Az összes szivattyúnkat elindítottuk Tapolcafőn, most 800-900 köbméter/órával töltjük a tornyot, így körülbelül egy óra múlva visszaállt a rendes nyomás is – hangsúlyozta a vezérigazgató, aki hozzátette, jelenleg nem tudják, hogy mi okozta a problémát. A víznyomás nagy volt, hiszen az utat felnyomta. Mivel már sötét van, balesetveszélyes lenne ezt kiásni, ezért majd holnap reggel kezdik a probléma felderítését a szakemberek.

A csőtörés ideje alatt a rendőrség irányította a forgalmat, az adott területet körbekordonozták, villogókat helyzetek ki. Az udvarokban megállt vizet a tűzoltók szivattyúzták – tudtuk meg Vörös Dánieltől.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!