Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ülésezett a Humánerőforrás Bizottság

Babos Petra | 2020.10.20.

A csütörtöki képviselő-testületi ülés előtt kedden ülésezett a Humánerőforrás Bizottság a Városháza emeleti előadótermében, ahol több napirendet is tárgyaltak. A meghívóban kiküldött napirendi pontok mellett két sürgősségi indítványt is megtárgyalásra javasolt az elnök, Venczel Csaba.

Az első napirendi pontban Pápa Város Önkormányzata 2020. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet módosításáról volt szó. Ezt a napirendet a bizottság 5 igen és 3 nem ellenében elfogadta.

Ezt követően a három bölcsőde intézményvezetőinek az intézmények működéséről szóló beszámolóit hallgathatták meg a résztvevők. A bizottság mindhárom beszámolót egyhangúlag elfogadta.

Venczel Csaba kiemelte, mindhárom bölcsőde rendkívül jól működik, a gyerekek szeretnek odajárni, az intézmények megfelelnek a jogszabályi követelményeknek, a személyi és tárgyi feltételek adottak. Ennek kapcsán Baán Éva bizottsági tag hozzátette, a bölcsődék jól működnek, köszönet ezért az ott dolgozóknak.

Az ülésen tárgyaltak a Pápa Város Önkormányzatának fenntartásában lévő bölcsődék átszervezéséről. Benecz Rita szociális és közigazgatási osztályvezető a Kormányhivatal véleményét olvasta fel.

– A megkeresésben foglaltak szerint a bölcsődei ellátás biztosítása szempontjából mindhárom bölcsőde szakmai önállósága megmarad, így feladataikat a működés szempontjából önálló engedélyesként a mostani címükön, az eddigi személyi és tárgyi feltételekkel látják el továbbra is. Az átszervezéssel kizárólag az intézmény struktúra átalakítására kerül sor, amely az intézmény fenntartását, feladatkörét nem érinti. Az önkormányzat által tervezett változtatatást, a Pápai Egyesített Bölcsődék létrehozását, a további hatékony működés érdekében támogatják – derült ki az ülésen.

Ezt a bizottsági tagok 5 igen és 3 nem ellenében elfogadták.

Az ülés végén sürgősségi indítványokról tárgyaltak. Az egyik egy emléktábla avatásáról szól, amely Mayer György és családjának állítana emléket a Fő téren.

– Egy neves pápai család volt Mayer György családja, akinek a háza a város Fő terén állt a 19. században. Ő a város egyik tehetséges vállalkozójaként tevékenykedett, keménycserepet és porcelánt gyártott. Az 1800-as években Kossuth Lajos elismerésben részesítette a munkásságát. Később alapított egy gyárat, s több üzemet működtetett. Lendva városával közösen szeretnénk az emlékére emléktáblát elhelyezni. Ez egy példaértékű összefogás lenne a két település között – emelte ki az elnök.  

A személyes adatok védelme érdekében zárt ülésen folytatták a Tanulmányi Támogatási Rendszer megtárgyalását.

Venczel Csaba ennek kapcsán elmondta, első alkalommal vizsgálta az előterjesztő a jövedelmen kívül a vagyoni helyzetét a pályázónak.

– Örömmel tapasztaltuk, hogy a pályázók többsége pontos tájékoztatást adott a vagyoni helyzetéről, vagyonnyilatkozatot csatolva. Ennek alapján döntöttünk a támogatások odaítéléséről vagy elutasításáról. Voltak olyan pályázók, akiket el kell utasítanunk, mert nem volt korrekt a vagyonnyilatkozatuk, nem felelt meg a kritériumoknak, de volt, akit a jövedelmi helyzete miatt nem tudtunk támogatásban részesíteni, mert a kritérium felső értékhatárát túllépte. Örömmel mondhatom, hogy voltak, akiknek oda tudtuk ítélni a lehető legmagasabb támogatást – tudtuk meg Venczel Csabától, aki hozzátette, mind a lakhatási támogatás, mind pedig az utazási támogatás odaítélésénél egyöntetű döntést hoztak a bizottsági tagok.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: