Őrizetben a két pincefeltörő férfi

607
Fotó: illusztráció

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgatták a 18 éves pápai és a 27 éves hosszúperesztegi lakost.

A rendőrök 2021. november 16-án este Pápa-Borsosgyőrön egy elektromos kerékpárral közlekedő férfit igazoltattak, aki nem tudta igazolni az értékes jármű tulajdonjogát. A 18 éves fiatalt az egyenruhások előállították és gyanúsítottként kihallgatták, a biciklit pedig lefoglalták. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a pápai lakos és 27 éves hosszúperesztegi ismerőse – akit a járőrök 2021. november 17-en este elfogtak és gyanúsítottként kihallgattak – 2021. november 8. és 15. között betörtek két ausztriai ház pincéjébe. Onnan a lefoglalt elektromos kerékpár mellett több kétkerekűt és egy elektromos rollert is elloptak több mint egymillió forint értékben. A nyomozók a lopott használati cikkeket egy Vas megyei ingatlanban tartott kutatás alkalmával megtalálták és lefoglalták.

A két elkövetőt a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vették és indítványozták letartóztatásukat az illetékes ügyészségen.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!