Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Megkezdődött a csőtörés helyreállítása a Vásár utcában

Pintér-Papp Eszter | 2021.11.22.

A Vízmű szakemberei ma reggel megkezdték a csőtöréssel érintett terület feltárását a Vásár utcában. Vörös Dániel, a Pápai Víz- és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója a Médiacentrumnak elmondta, a helyreállítás több napot is igénybe vehet, a vízellátás azonban zavartalan lesz a munkálatok idején.

– Vasárnap délután fél négy körül érkezett a bejelentés, hogy csőtörés van a Vásár utcában a 300-as ellátóvezetékünkön. Kollégáim azonnal a helyszínre mentek és mintegy 45 perc alatt sikerült kiszakaszolniuk az érintett vízvezetéket. Ez alatt az idő alatt a víztoronyból közel 1.200 köbméter ivóvíz távozott a csőtörésen keresztül. Az irányítástechnikai rendszerünk érzékelte a hibát és a tapolcafői 1-es és 2-es kútban is elindultak a szivattyúk, melyek összességében óránként közel 800 köbméterrel tudnak termelni – ismertette a tegnap délután történteket a vezérigazgató, aki arról is szólt, hogy a csőtörés következtében a város egyes területein vízhiány lépett fel, de a kiszakaszolás után a szivattyúk elkezdték tölteni a víztornyot és a csőtörés után másfél-két órával mindenhol visszaállt az ivóvízszolgáltatás a városban.

Vörös Dániel elmondta, a Vízmű munkatársai dolgoznak a hiba elhárításán. Az érintett terület feltárásakor kiderült, hogy a csőből kitört egy darab, emellett a cső hosszában is elrepedt. Azt, hogy mi okozta a csőtörést, részletesebb vizsgálat deríti ki.

– Ezen az útszakaszon, a Török Bálint utcai körforgalom mellett valóban volt már három csőtörésünk, itt, a buszmegálló közelében most történt először hasonló meghibásodás. A csőtörés a buszmegálló bejárata alatt történt, így valószínű, hogy a nagy terhelés, a nagy forgalom által keltett rezgések okozták azt – mondta Vörös Dániel.

Mint megtudtuk, a Vízmű korábban már többször végzett állapotfelmérést a Vásár utcában, a tervek is megvannak, ha forrást találnak rá, kicserélik a régi vezetéket a mintegy 270 méteres szakaszon. A víztoronynál lévő körforgalomnál már kicserélték a vezetéket, ott gömbgrafitos öntöttvas csövet építettek be, ami jobban bírja a terhelést, mint a korábbi azbesztcement csövek.

A vezérigazgató kérdésünkre elmondta, a csőtörés után a tűzoltók és a rendőrség is kivonultak a helyszínre, a tűzoltóság végignézte az érintett ingatlanok pincéit, szivattyúzni egyetlen helyen kellett, mert az egyik gazdasági társaság hátsó udvarát elöntötte a víz. Ott most mérik fel, hogy milyen károk keletkeztek.

Miután elhárították a csőtörést, rendezik a területet, eltakarítják a víz által a járdára hordott törmeléket. A helyreállítás időjárástól függően legalább 3-4 napot igénybe vesz, addig forgalomkorlátozásra – útszűkületre és sebességkorlátozásra – és időszakonként torlódásra kell számítaniuk az erre közlekedőknek.   





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: