Helyére került a város karácsonyfája

899
Fotó: Pintér Ádám

Ma reggel a Napraforgó utcában vágták ki a Városgondnokság munkatársai azt a 15 méteres lucfenyőt, amely a város karácsonyfája lesz.

Buics Lajos, a Városgondnokság kommunális csoportvezetője a Médiacentrumnak elmondta, a Napraforgó utcában Kiss Józsefék 1980-ban ültették a fát, ami mára kinőtte az előkertet és tulajdonosai felajánlották a város számára.

A 15 méteres fenyő kivágása nem volt egyszerű, ahhoz, hogy daruval és emelőkosaras gépjárművel hozzáférjenek, áramtalanítani kellett a Napraforgó utcában a légvezetéket. Miután trélerre rakták, teljes útpálya zárása mellett szállították a Fő térre, ahol befaragták és helyére állították a fát.

– Ha itt végeztünk, az Ady sétányra megyünk, ahol szintén kivágunk egy fenyőt, amit még a mai napon felállítunk a volt Kilián lakótelepen. A díszítések holnap kezdődnek – mondta el Buics Lajos. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!