Készül a télre a Városgondnokság

109
Fotó: Pintér Ádám

Tegnap a Juhar utcai telephelyen átforgatták a síkosságmentesítésre használt sót és a gépjárműveket is felkészítették a téli feladatokra a Városgondnokság munkatársai. Bakó István intézményvezetőtől azt is megtudtuk, a meglévő készleteiken túl akár 10 nagyobb havazásra is elegendő sómennyiségre kötöttek szerződést a napokban.

– Jelen pillanatban még az őszi munkákat végezzük, így a traktorjaink és a konténeres autónk lombot szállítanak, az egyik nagy teherautónkkal munkatársaink a karácsonyi díszeket rakják a helyükre, a másik teherautó pedig a jégpálya öltözőfaházát szállította az Esterházy-kastély udvarára – sorolta a mai nap feladatait Bakó István, aki hangsúlyozta, ez nem jelenti azt, hogy nem készülnek a télre. A Városgondnokság valamennyi nagy hótolólapon kicserélte a gumiéleket, így a korábbinál jobb minőségű munkát végezhetnek azokkal a szakemberek. Ezenkívül két nagy sószórót már beüzemeltek, a harmadik beüzemelése pedig ottjártunkkor volt folyamatban. Mindezeken túl a jelenleg még lombot gyűjtő és szállító kistraktorokra is felszerelték már azokat a tartószerkezeteket, amelyek a tolólapokat tartják.

– Induló sókészletünk rendelkezésre áll, azt tegnap átforgattuk, így bármikor alkalmas a használatra. Már megkötöttük a szerződést további só beszerzésére, öt helyről kértem ajánlatot és a legkedvezőbb ajánlatot nyújtó céggel szerződtünk. Ők vállalták, hogy 48 órán belül szállítanak, amennyiben a sókészletünk kimerülőben lenne, azonban jelenleg erről nincs szó, több mint száz tonna só áll rendelkezésünkre – hangsúlyozta az intézményvezető.  

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!